Esplèndid acte inaugural de la 35a Olimpíada escolar Reus 2017

Esports
Tipografia

L'Olimpíada compta amb la participació d'uns 3.000 nens i nenes

 

Avui ha tingut lloc l'acte inaugural de la 35a Olimpíada escolar Reus 2017 al Pavelló Olímpic Municipal de Reus.

Prop de 3.000 participants, procedents de 43 centres educatius –36 del Baix Camp–, participen en la nova edició de l'Olimpíada. A l'acte d'inauguració hi ha assistit, a més de l'alcalde Carles Pellicer, la consellera d'Ensenyament Meritxell Ruiz, altres membres de la corporació municipal i representants d'institucions i entitats esportives del territori. La cerimònia ha comptat amb la presència de nombrós públic i una àmplia representació d'esportistes, professors i familiars dels 43 centres educatius participants.

La inauguració ha comptat amb la presència d'un grup d'infants que fomenten l'observació, l'esperit crític, la presa de decisions, i la maduració de propostes en relació a l'organització i als continguts de la competició. Aquests nens i nenes han estat els encarregats de l'enlairament de la bandera Olímpica i de portar a terme el recorregut amb la torxa. A banda, també s'hauran d'ocupar de l'avaluació de l'Olimpíada Escolar, tot recollint i analitzant diverses opinions, vivències, i experiències al llarg de la competició. No obstant això, comptaran amb l'ajuda d'un grup de docents encarregats d'organitzar, dinamitzar i recollir la diagnosi final.

Aquesta edició, de manera consensuada amb un ampli sector de la comunitat educativa, ha mogut les dates per tal de celebrar la competició abans de les vacances de Setmana Santa. Així doncs l'esdeveniment esportiu començarà el dilluns 6 de març i acabarà el 26 del mateix mes, i està organitzat pel Consell Esportiu del Baix Camp, l'Ajuntament de Reus, i per Reus esport i lleure. A més, compta amb els següents col·laboradors: Club de Futbol Reus Deportiu, Club Natació Reus Ploms, Club Tennis Reus Monterols, Reus Manyanet, i els consells esportius de Catalunya.

La convocatòria inclou la franja d'edat dels nens i nenes nascuts entre el 2005 i el 2008, per tant, els que pertanyen a les categories Benjamí i Aleví; així doncs, tots els escolars matriculats en els centres educatius de les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, podran competir en esports tant d'equip com individuals representant a la seva escola. Pel que fa a la primera modalitat, s'inclouen les bitlles catalanes, el minibàsquet, el minihandbol, el futbol sala i el futbol 7; respecte a la segona trobem l'atletisme, el bàdminton, el cros familiar, els escacs, la gimnàstica rítmica, la natació, el patinatge, el tennis, i el tennis taula. Tanmateix, podran participar els nens i nenes que presentin algun tipus de discapacitat física o intel·lectual.

El Consell Esportiu del Baix Camp i l'Ajuntament de Reus, han establert el programa 'Targeta Verda' que s'aplicarà en aquesta competició; el qual té per objectiu premiar les actituds positives i de joc net durant la competició. Fins i tot, es tindran en compte aquelles accions o iniciatives que destaquin i fomentin el civisme en l'esport. Per al bon funcionament i posada en acció d'aquest programa, s'ha elaborat un manifest que estableix el protocol d'actuació i les normes de conducta tant dels espectadors, com dels jugadors, tècnics, i tutors de joc.

El dia 26 de març tindrà lloc l'acte de cloenda que se celebrarà al circuit de terra ubicat al Polígon d'AgroReus i donarà per acabada l'olimpíada d'enguany.

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Solejat, 16 °C
Current Conditions
Dia: 6:29 m   |   Nit: 9:16 t
69%     11.3 km/h     33.796 bar
Predicció
DIC Mín.: 16 °C Màx.: 28 °C
DIJ Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIV Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIS Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIU Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 18 °C Màx.: 23 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 23 °C
DIC Mín.: 16 °C Màx.: 23 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 24 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
publicitat