Èxit rotund als Jocs Special Olympics Reus 2016

Esports
Tipografia

Durant quatre dies la ciutat ha vist desfilar 800 esportistes amb discapacitat intel·lectual 

 

La capital del Baix Camp ha acollit els Jocs Special Olympics Reus 2016 del 23 al 27 de novembre. Durant aquests quatre dies, la ciutat i el Club Tennis Reus Monterols, Club Natació Reus Ploms i Club Natació Reus Deportiu a més del Pavelló Olímpic Municipal i el Polilleuger Alberich i Casas, que depenen de Reus Esport i Lleure, s’han esforçat per deixar palès el seu compromís cap a les persones amb discapacitat intel·lectual.

Durant l’última setmana, Reus ha vist desfilar 800 esportistes amb discapacitat intel·lectual provinents de totes les comarques catalanes, 14 comunitats autònomes (Andalusia, Aragó, Illes Balears, Canàries, Castella - La Manxa, Castella i Lleó, Ceuta, Galicia, La Rioja, Madrid, Melilla, Regió de Múrcia, País Basc i la Comunitat Valenciana), 11 països (Holanda, Luxemburg, Suïssa, Andorra, Mònaco, França, Itàlia, Marroc, Bèlgica, Finlàndia i Xangai). Tots ells han pogut disputar les competicions de tennis, pàdel, natació, bàsquet, gimnàstica rítmica i proves motrius a les magnífiques instal·lacions de la ciutat.

La competició que es va iniciar dijous dia 24 de novembre amb les preliminars es va allargar fins diumenge dia 27 amb l’entrega de medalles i festa de cloenda. Durant aquests dies, tots els participants i l'organització ?s'han allotjat a l’Hotel El Paso del PortAventura World.

Special Olympics ha tornat a Reus 20 anys després de celebrar els Jocs del 96. Per segona vegada l’Ajuntament de Reus ha demostrat la sensibilitat cap aquest col·lectiu. D'altra banda, tal i com ha recordat el regidor d'Esports Jordi Cervera, “des de la Regidoria d’Esports s'han posat a disposició de l’organització tots els efectius per marcar un abans i un després en la història dels Jocs”.

Voluntariat
Cal destacar l’èxit de participació dels voluntaris superant les necessitats inicials d’inscripció. Un total de 468 voluntaris i voluntàries? van voler aportar el seu granet de sorra en la celebració dels Jocs. Els voluntaris son una peça imprescindible dins el món Special Olympics, ja que fan d’intermediari entre les delegacions participants i l’organització. Les tasques del voluntari són molt variades: atendre i acompanyar delegacions, suport a les proves esportives, traducció, gestió i resolució de dubtes. Durant la cerimònia de clausura l’Institut Gaudí va rebre el Premi Coca-cola al Compromís Solidari al ser l’entitat més compromesa amb la causa.

Programa de salut: Healthy Athletes
Paral·lelament a la competició esportiva, els programes de salut es van instal·lar al Centre Cívic Migjorn. Més de 500 esportistes van passar les revisions clíniques gratuïtes del programes de fisioteràpia (FUNfitness), podologia (Fit Feet) i hàbits saludables (Health Promotion). El programa de salut (Healthy Athletes) està especialitzat en les patologies habituals de les persones amb discapacitat intel·lectual i en l’atenció mèdica a aquest col·lectiu.

Patrocinadors
Els Jocs han estat possibles gràcies a la bona entesa de l’Ajuntament de Reus i Special Olympics España, organitzadors dels Jocs. Els quals han comptat amb el suport de Fundación ONCE, Plena inclusión i la Generalitat de Catalunya a través de la Secretaria General de l'Esport. Els Patrocinadors principals han estat Invest for Children, la Fundació Bancària La Caixa així com PortAventura Wolrd i l’Obra Social-La Caixa. També hi han participat col·laboradors especials com: Fundación Rafa Nadal, Coca-Cola, Iberian Partners, Volvo, Fundación Repsol, Plana, Fundació Agbar, BASF. La col·laboració ent re Canal Reus Tv i La Xarxa, com a Mitjans Oficials. I l’inestimable ajuda de: Special Olympics Catalunya, la Federació ACELL, Dincat, Renfe, Mercabarna, Reus Esport i Lleure, Reus Deportiu, Club Tennis Monterols, Club Natació Reus Ploms i Tarragona 2017

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Solejat, 16 °C
Current Conditions
Dia: 6:29 m   |   Nit: 9:16 t
69%     11.3 km/h     33.796 bar
Predicció
DIC Mín.: 16 °C Màx.: 28 °C
DIJ Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIV Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIS Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIU Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 18 °C Màx.: 23 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 23 °C
DIC Mín.: 16 °C Màx.: 23 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 24 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
publicitat