Reus realitza treballs d'adequació i millora dels horts urbans del raval de Sol i Vista

Societat
Tipografia

L'espai d'horts urbans que s'habilita al raval de Sol i Vista disposarà de 25 parcel·les en les quals veïns i entitats dels barris Sol i Vista i Immaculada podran aprendre i realitzar tasques de conreu d'hortalisses

 

L'Ajuntament de Reus, a través dels serveis d'Arquitectura i d'acord amb la proposta de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, ha iniciat aquesta setmana els treballs d'adequació i millora d'un solar municipal per crear-hi 25 parcel·les destinades a activitat d'hort urbà. Aquests horts es gestionaran d'acord amb l'Associació de Veïns del barri Sol i Vista en el marc del Pla de Barris de Sol i Vista – Immaculada, que preveu aquesta iniciativa com a eina de desenvolupament comunitari.

L'espai d'horts urbans que s'habilita al raval de Sol i Vista disposarà de 25 parcel·les en les quals veïns i entitats dels barris Sol i Vista i Immaculada podran aprendre i realitzar tasques de conreu d'hortalisses. La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, recorda que les persones i entitats interessades a participar en aquest projecte poden adreçar-se tant a l'associació de veïns de Sol i Vista com a la mateixa Regidoria per sol·licitar la inscripció.

El solar municipal que ara s'adequa disposa d'uns 3.000 metres quadrats i es distribueix en diferents parcel·les d'uns 80 metres quadrats per a ús individual i d'altres parcel·les d'uns 160 metres quadrats per a ús d'entitats (amb un total de superfície conreable d'uns 2.100 metres quadrats). En el solar també s'hi construirà i instal·larà un dipòsit per a compostació de matèria orgànica. El pressupost municipal reservat per portar a terme aquests treballs és d'uns 42.500 euros.

Vessant formatiu

El projecte d'horts urbans a Sol i Vista i Immaculada té un vessant formatiu que es tradueix en la presència d'alumnat del projecte “Treball als Barris”, especialitzat en agricultura ecològica i impartit per l'Institut Municipal de Formació i Empresa en col·laboració amb el Servei d'Ocupació de Catalunya, que realitzaran feines de manteniment i aprenentatge en la custòdia d'aquests horts en cooperació amb el veïnat. D'aquesta manera s'aprofiten sinèrgies de l'activitat formativa per a persones en situació d'atur i es vehiculen cap al desenvolupament social i comunitari a través del Pla de Barris d'aquesta àrea de la ciutat.

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Ennuvolat, 20 °C
Current Conditions
Dia: 6:26 m   |   Nit: 9:20 t
72%     11.3 km/h     33.728 bar
Predicció
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIC Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIS Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIU Mín.: 18 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIC Mín.: 19 °C Màx.: 28 °C
publicitat