El lliurament dels premis CDO al millor oli d'oliva verge extra es trasllada al desembre per treure el màxim rendiment al producte

Societat
Tipografia

Els premis CDO (Centre de Desenvolupament de l'Oli) que anualment lliuren la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus canvien la data de lliurament per motius estratègics

 

Si fins ara aquests guardons –per als millors olis verge extra fruitat verd dolc, fruitat verd amarg i fruitat madur– es lliuraven al febrer o al març, ara s'atorgaran el mes de desembre, una època idònia comercialment per la proximitat de les festes nadalenques.

D'altra banda, són dates en què l'oli s'acaba d'elaborar i està en el seu millor moment organolèptic per ser avaluat pel jurat, sobretot pel que fa als components fruitats i els aromes secundaris, que van suavitzant-se amb el pas del temps. Aquest canvi de dates també evita retenir més temps del necessari l'oli precintat, que ara quedarà alliberat abans de final d'any.

Un altre dels avantatges de lliurar els premis a final d'any és que serà un dels primers dins l'extens calendari de guardons de l'oli, i així el producte del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre es podrà promocionar abans que altres. Tots plegat beneficia les cooperatives oleícoles pel que fa a la seva estratègia comercial i de producte.


Objectiu: revaloritzar els olis de major qualitat

Els premis consisteixen en la compra, per part del CDO, d'ampolles dels olis guardonats, amb la finalitat de fer-ne difusió a través d’obsequis promocionals. A més, les almàsseres podran fer menció del premi a l'etiqueta dels envasos de l'oli d'oliva verge extra.

El CDO està gestionat per la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus. Els guardons es convoquen des de fa nou anys amb la finalitat de premiar l’esforç realitzat pels productors d’oli d’oliva verge extra de les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i revalorar els olis d’oliva de major qualitat organolèptica. Aquest premis estan configurats amb el mateix criteri de classificació que fa el Consejo Oleícola Internacional i el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Ennuvolat, 20 °C
Current Conditions
Dia: 6:26 m   |   Nit: 9:20 t
72%     11.3 km/h     33.728 bar
Predicció
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIC Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIS Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIU Mín.: 18 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIC Mín.: 19 °C Màx.: 28 °C
publicitat