Transversal presenta la gira de “Foot-Ball” de Cesc Gelabert amb el suport del F.C. Barcelona

Societat
Tipografia

El passat divendres es va presentar a les instal·lacions del Futbol Club Barcelona la gira de “Foot-Ball” del coreògraf i ballarí Cesc Gelabert a set municipis catalans de fora de l’àrea metropolitana membres de la xarxa Transversal, que des de 2005 treballa pel re-equilibri territorial dels serveis culturals als ciutadans

 

La gira de “Foot-Ball” arrenca el 27 de febrer a Mataró i passarà per Figueres (11.03), Manresa (1 3.03), Olot (18.03), Sant Cugat (20.03), Reus (29.03, Teatre Fortuny) i Granollers (24.04).

Carles Vilarrubí, vicepresident del FC Barcelona, va iniciar l’acte recordant la màxima d’esport i ciutadania de Josep Suñol, que guia la iniciativa “Barça Cultura”, creada pel club fa cinc temporades, amb l’objectiu d’impulsar i promoure la cultura del país. “Foot-Ball” s’ha creat a partir de l’anàlisi en profunditat d’algunes jugades de les èpoques Rijkaard, Vilanova i Guardiola.

El coreògraf i ballarí Cesc Gelabert, soci del Barça des dels 4 anys, després d’agrair la implicació del club i l’esforç coordinat de la xarxa Transversal per fer girar “Foot-Ball” per Catalunya, va posar en valor la “familiaritat” que cal generar amb les disciplines artístiques de cara a crear nous públics. Tant Gelabert com Josep Berga, president del consorci Transversal i regidor de cultura d’Olot, van destacar les coincidències que hi ha entre el futbol i la dansa i l’estímul que representa estudiar els territoris fronterers que hi ha entre tots dos. Tanmateix, Berga, també va valorar l’esforç de la xarxa Transversal per crear projectes culturals i donar visibilitat a projectes nascuts a ciutats mitjanes.

Pep Tugues, director del Teatre-Auditori de Sant Cugat i representat dels teatres, va dir que “amb una gira com aquesta, els teatres fem país. Volem que el públic que s’apassiona pel futbol, s’apassioni per la dansa” i atreure nous espectadors als set equipaments. El gerent del Consorci del Teatre Fortuny, Josep Margalef, va assistir a la presentació en representació de la ciutat de Reus, on l’espectacle es podrà veure el 29 de març (21:00).

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Ennuvolat, 20 °C
Current Conditions
Dia: 6:26 m   |   Nit: 9:20 t
72%     11.3 km/h     33.728 bar
Predicció
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIC Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIS Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIU Mín.: 18 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIC Mín.: 19 °C Màx.: 28 °C
publicitat