15.000 plantes cultivades a Reus s’instal·len en una paret vertical al centre comercial Splau de Cornellà

Societat
Tipografia

L’empresa internacional Sempergreen, amb seu a Constantí, ha estat la responsable de construir un jardí vertical de 200 metres quadrats, tret diferencial del nou Pati d’Splau 

 

Sempergreen, empresa amb seu a Constantí, ha instal·lat l’espectacular jardí vertical que es pot veure des d’avui al centre comercial Splau de Cornellà del Llobregat. S’inaugura un nou espai a l’equipament que porta per nom El Pati d’Splau i que acull nous establiments de restauració. L’element més destacat d’aquest nou espai és un jardí vertical de 200 metres quadrats dissenyat i instal·lat per la multinacional holandesa Sempergreen que té una de les seves seus al Camp de Tarragona.

La paret vegetal compta amb més de 15.000 plantes naturals amb un total de 45 varietats distribuïdes segons l’orientació solar del mur (nord, est i oest) i es poden trobar des de gramínies, espècies amb flor o plantes aromàtiques com la sàlvia o la menta, entre moltes altres. Totes aquestes plantes han estat cultivades a l’Institut d’Horticultura i Jardinera de Reus amb qui Sempregreen va arribar a un acord de col·laboració. L’acord, segellat abans de l’estiu, ha permès ocupar a una desena d’alumnes de l’Institut amb contracte de treball. Els alumnes s’han responsabilitzat de plantar, cultivar i fer créixer les 15.000 plantes que han acabat formant part de la paret. 

Les plantes instal·lades al jardí vertical de ‘El Pati d’Splau’ s’alimenten mitjançant un sistema d’injecció de nutrients a través del sistema de reg i es sustenten en un medi de cultiu inert, una de les característiques dels SemperGreenwall, sistema patentat per l’empresa líder del sector.

Jardins verticals
Els jardins verticals o també anomenats parets vegetals, són instal·lacions dividides en panells modulars de 50x60 cm. Les plantes es cultiven sobre aquests panells d’una llana de roca especial que reté la humitat, un material inert i inorgànic que garanteix el bon manteniment del jardí vertical. El sistema desenvolupat per Sempergreen afavoreix que les plantes no s’assequin mai i que les parets es mantinguin sempre en un estat òptim. El sistema que la marca va patentar a Holanda fa gairebé quinze anys, permet que les plantes creixin i es reguin gràcies a un sistema de reg automàtic regulat per sensors d’humitat. L’adob s’injecta i es regula automàticament per fertirrigació mitjançant un sistema d’hidroponia, el que fa que el manteniment de la instal·lació sigui mínim i el jardí vertical es mantingui sempre en bones condicions.

El Pati d’Splau és una nova zona de restauració de 1.000 m2 que acull importants firmes de restauració, una cuina per a tallers gastronòmics i un escenari per a actuacions musicals. La inversió total que ha fet el centre comercial en aquesta nova zona és de 2 milions d’euros. 

Sempergreen
Sempergreen va néixer a Holanda i és l’empresa líder mundial de producció de mantes vegetals de sèdum per cobertes ecològiques extensives i de panells vegetals pre-cultivats per a la instal·lació de jardins vegetals, amb delegacions a EEUU, Canadà, Xina, Singapur, Hong Kong, Dubai, etc. Sempergreen ha implantat la marca aquí de la ma d’un grup d’empresaris catalans, instal·lant-ne la seu a Constantí (Tarragona) i marcant-se un objectiu de vendes de 50.000 m2 en cinc anys, multiplicant per cinc la producció actual.

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Ennuvolat, 20 °C
Current Conditions
Dia: 6:26 m   |   Nit: 9:20 t
72%     11.3 km/h     33.728 bar
Predicció
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIC Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIS Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIU Mín.: 18 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIC Mín.: 19 °C Màx.: 28 °C
publicitat