L'aparcament de La Fira Centre Comercial s'integrarà a la xarxa municipal amb els mateixos preus

Societat
Tipografia

El contracte va ser aprovat pel consell d’administració de Reus Mobilitat i Serveis el passat dimecres, 7 d’octubre

 

El pàrquing de la Fira Centre Comercial s’integrarà a la xarxa municipal d’aparcaments que gestiona la societat Reus Mobilitat i Serveis, amb la mateixa política de preus que la resta d’equipaments públics. El ple de l’Ajuntament ha de ratificar el pròxim 16 d’octubre el contracte per a la gestió i l'explotació de l'aparcament del centre comercial, que pròximament signaran l’empresa municipal i Metrovacesa.

El contracte va ser aprovat pel consell d’administració de Reus Mobilitat i Serveis el passat dimecres, 7 d’octubre, i té el vist-i-plau de la Comissió Informativa de Serveis Generals i Econòmics de l’Ajuntament, reunida aquest divendres, 9 d’octubre. El contracte s’emmarca en l’acord signat entre l’Ajuntament i Metrovacesa el 19 de juliol de 2013 per desbloquejar les obres de construcció del centre comercial de l’avinguda de Sant Jordi.

L'encàrrec de gestió de l'aparcament del nou centre comercial a l'empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis suposa la seva integració a la xarxa municipal d'aparcaments: amb criteris d'homogeneïtat amb la resta d'aparcaments i amb la mateixa política de preus i d'abonaments. Així, amb la modalitat d'abonament multipàrquing es podrà accedir també a l'aparcament de La Fira Centre Comercial i també es podran adquirir abonaments monopàrquing i per hores. Pel que fa als usuaris de rotació, els preus seran els mateixos que a la resta de la xarxa, actualment amb un màxim diari de 4 euros.

L'aparcament s'ha projectat perquè funcioni les 24 hores del dia, tan pel que fa a horaris com a la gestió de les instal·lacions. A les franges horàries de màxima afluència al centre comercial i demanda de servei, l'aparcament disposarà de personal de Reus Mobilitat i Serveis desplaçat al pàrquing, però l'aparcament estarà obert les 24 hores gràcies al servei automatitzat que s'ofereix des del Centre de Control Central per a l'horari nocturn o els intervals amb poca activitat comercial.

Un aparcament més de la xarxa municipal
L'equipament del pàrquing incorporarà totes les característiques dels aparcaments de la xarxa municipal: senyalització de places lliures, pantalles als accessos amb informació de l'ocupació de cada sector, mòduls d'accés de vianants a través d'escales i ascensors, etc.

La regidora i consellera delegada de Reus Mobilitat i Serveis, Montserrat Caelles destaca la importància de l'acord per la gestió municipal de l'equipament: «El pàrquing del nou centre comercial s'afegirà a la xarxa pública d'aparcaments, amb un sistema de gestió centralitzat eficaç i integrat en la política comercial i de promoció de la ciutat.»

El contracte preveu que Metrovacesa pugui aplicar algun tipus de bonificació als clients de l’equipament, d’acord a la seva política comercial. La gestió d'aquest descompte ls'haurà de gestionar directament per part de La Fira Centre Comercial. Si és el cas, Reus Mobilitat i Serveis facturarà al centre comercial, cada mes, l'import equivalent corresponent.

En aquest punt, cal recordar que els comerços de la ciutat poden adquirir, amb una bonificació respecte al preu vigent, vals de descompte per regalar als seus clients vàlids per a qualsevol aparcament de la xarxa municipal.

El contracte entre Reus Mobilitat i Serveis i Metrovacesa serà vigent fins al juny de 2065, d'acord amb la concessió a l'empresa dels terrenys que ocupa el centre comercial i d'oci. Tant si els resultats de l'aparcament són positius com negatius, les retribucions a percebre per cada part corresponen als percentatges d'inversió: 70% per Metrovacesa (per la part d'obra civil) i 30% per Reus Mobilitat i Serveis (per les inversions de màquinària, instal·lacions i equipament).

Descripció de l'aparcament
L'aparcament ocupa una superfície aproximada de 26.000 m2 repartits en dues plantes, amb 407 places al soterrani -2 i 451 al soterrani -3, amb un total de 853 places que superen en la seva totalitat les mides mínimes exigides (2,20 x 4,50 m). A més, a cada planta hi haurà places adaptades per a persones amb mobilitat reduïda i per a famílies. També s'han equipat 4 places per a la recàrrega de vehicles elèctrics, com a la resta d'aparcaments de la xarxa; amb aquesta nova incorporació, la xarxa municipal d'aparcaments oferirà 10 punts de recàrrega a tota la ciutat.

Tindrà dos accessos i dues sortides per a vehicles a l'avinguda de Marià Fortuny i a l'avinguda de Sant Jordi. La rampa de Marià Fortuny serà de dos carrils, un d'entrada i un de sortida, però a la planta soterrani -2 on comença el pàrquing es divideix en dos carrils d'entrada i dos carrils de sortida (com passa al pàrquing Llibertat). La rampa situada a l'avinguda de Sant Jordi també té dos carrils per cada sentit, per agilitzar l'entrada i la sortida de vehicles a l'equipament.

L'accés de vianants es podrà fer des del mateix centre comercial, amb rampes mecanitzades, i directament des de l'exterior, en diversos punts de l'avinguda de Sant Jordi i del carrer d'Antoni Gaudí.

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Ennuvolat, 20 °C
Current Conditions
Dia: 6:26 m   |   Nit: 9:20 t
72%     11.3 km/h     33.728 bar
Predicció
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIC Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIS Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIU Mín.: 18 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIC Mín.: 19 °C Màx.: 28 °C
publicitat