La Diputació de Tarragona valora el 2016 com un any molt positiu pel territori

Política
Tipografia

La institució ha aconseguit la millor puntuació estatal de transparència segons European Foundation for Quality Management (EFQM)

El president de la Diputació, Josep Poblet, ha fet un balanç de l’exercici de  2016 en el tradicional esmorzar d’any nou amb la premsa. Segons ha explicat Poblet, continua havent un desconeixement dels recursos d’aquesta zona i el seu potencial dintre del marc territorial català. 

Durant el seu discurs, el president de l’ens supracomarcal ha fet referència a la importància que té aquest 2017 per tal de consolidar la sortida de la greu situació econòmica que molts municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre han patit durant els darrers anys. “Les previsions apunten clarament a una situació radicalment diferent” ha esmentat el president. Per exemple, l’escenari econòmic de creixement, segons es preveu, s’apropa al 4% i la zona euro creixerà i crearà ocupació. Des de la Diputació es fa una previsió clarament positiva de l’exercici d’aquest any, continuant les dades de creixement que ja es van obtenir l’any passat. 

Durant l’any 2016, la Diputació, mitjançant el PAM (Pla d'Acció Municipal) ha destinat un total de 50 milions d’euros per ajudar als municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Gràcies a això, els municipis s’han beneficiat, per un costat, de subvencions per millorar els serveis que realitzen. Per un altre costat, els Ajuntaments han aconseguit tenir liquiditat als seus comptes, fet que es tradueix en què –gran part dels municipis— ja no han tancat l’exercici econòmic en dèficit. “Tornem a mirar el futur amb il·lusió” ha etzibat el president.   

El turisme, gran protagonista d’enguany
Després d’haver aconseguit un creixement del 9% en el turisme durant aquest 2016, el president de la Diputació ha explicat la importància que té aquest sector dintre de l’economia de la província de Tarragona.  Ara mateix, aquest sector significa més del 20% del PIB (Producte Interior Brut). Després d’haver conquerit la FITUR (Fira Internacional del Turisme),  Poblet ha esmenat les optimistes previsions que es tenen per aquest 2017,  sobretot per fidelitzar els nous turistes que han vinguts durant aquest passat 2016. 

La Diputació de Tarragona aposta per la transparència
Poblet ha fet esmena de la importància de la transparència dintre de la Diputació. En aquest sentit el president ha insistit en l’esforç que fa l’ens supracomarcal per aconseguir millorar els nivells de transparència. Actualment, sense anar més lluny la Diputació de Tarragona és l'única institució pública catalana i espanyola reconeguda amb el màxim nivell en matèria de transparència -'5 stars', per part de l'European Foundation for Quality Management (EFQM).

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Ennuvolat, 20 °C
Current Conditions
Dia: 6:26 m   |   Nit: 9:20 t
72%     11.3 km/h     33.728 bar
Predicció
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIC Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIS Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIU Mín.: 18 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIC Mín.: 19 °C Màx.: 28 °C
publicitat