Àngels Olesti: "Un Nou Reus ordenat i respectuós"

Opinió
Tipografia

Un Nou Reus ordenat i respectuós ha de ser un dels objectius principals de la política urbana de la nostra ciutat, amb accions encaminades a assolir un model de ciutat socialment solidària, funcionalment eficient, ambientalment sostenible i de convivència democràtica. 

Des de denouReus promourem accions encaminades a garantir dos dels drets col·lectius fonamentals de la vida urbana: la mobilitat i la seguretat, amb actuacions dirigides a donar resposta a les necessitats dels ciutadans i a millorar la seva qualitat de vida, promovent mecanismes de sensibilització i participació pública.

La mobilitat ha de ser barata, funcional, accessible i ha de satisfer les necessitats de moviment de tots els ciutadans. Reus ha d’esdevenir una ciutat eficient, segura i  sostenible que prioritzi la interrelació entre els diferents mitjans de transport, impulsant a la vegada formes de desplaçament més sostenibles i saludables. 

Per això, proposem: ampliar l’illa i els itineraris per als vianants, incloent la major part del tomb de ravals, amb una senyalització especifica de circulació per residents, horaris de càrrega i descàrrega en els punts d’accés mitjançant panells amb senyalització de prohibició i d’itineraris alternatius.

Millorar l’accessibilitat, adequant les voreres i els passos de vianants, en especial per a les persones amb mobilitat reduïda, persones grans i transport d’infants en cotxets i eliminant les barreres arquitectòniques a totes les vies i edificis públics.  

Incrementar l’ús de vehicles més sostenibles, potenciant l’ús de la bicicleta amb un nou disseny de la xarxa de carril-bici i habilitant zones d’aparcaments segurs tan en el centre com en els barris; implantant incentius fiscals en l’impost de circulació per a propietaris de vehicles no contaminants; impulsant l’autobús urbà amb una adequada freqüència de pas i dels itineraris i amb abonaments més econòmics, fins i tot gratuïts en els desplaçaments escolars. 

En l’àmbit de la seguretat, destaquem el fet que la convivència es fonamenta en els drets i deures cívics i són principalment als espais públics, on s’exerceix el civisme a la ciutat. La “cultura cívica” s’ha de fomentar en la responsabilitat i en el compliment dels deures i obligacions . 

Per això volem: la implicació dels ciutadans cap un civisme actiu per a la millora de la convivència i qualitat de vida mitjançant campanyes d’informació, sensibilització i educació que promoguin, a la vegada, el  coneixement de les ordenances municipals, facilitant la participació dels veïns i d’entitats de la ciutat.  

L’aplicació d’un sistema de mesures alternatives educatives a la sanció administrativa per qui altera els drets dels ciutadans, apostant per la mediació com un mecanisme de resolució positiva del conflicte i per les prestacions en benefici de la comunitat per responsabilitzar al ciutadà i possibilitar que faci una acció útil i de reparació per la comunitat.

La  creació del “policia de barri” com un servei públic educatiu i alhora preventiu, per garantir un entorn de convivència, integrat en el veïnat i en el seu entorn, patrullant a peu o en bici i al mateix temps vetllant pel compliment de la normativa. 

Millorar l’enllumenat públic per assolir un nivell òptim d’eficiència energètica i qualitat mediambiental al mateix temps que millora la seguretat i visibilitat dels vianants.

Volem que el ciutadà d’un nou REUS es retrobi amb la seva ciutat, la seva gent i el seu patrimoni, en un entorn saludable, ordenat, acollidor i relaxat. 

 

Àngels Olesti
Membre de la plataforma cívica denouReus

 

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Solejat, 16 °C
Current Conditions
Dia: 6:29 m   |   Nit: 9:16 t
69%     11.3 km/h     33.796 bar
Predicció
DIC Mín.: 16 °C Màx.: 28 °C
DIJ Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIV Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIS Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIU Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 18 °C Màx.: 23 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 23 °C
DIC Mín.: 16 °C Màx.: 23 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 24 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
publicitat