Pere Bosch: “Vius postergant les teves accions? O vius Carpe diem?”

Opinió
Tipografia

 

Carpe diem és una locució llatina, encunyada pel poeta romà Horaci, que literalment significa: “toma el día”, que vol dir ‘aprofita el moment’, en el sentit de no malgastar-lo.

No esperis a l’últim moment, viu avui tot el que la vida posi al teu abast. Per què cal viure l’avui i no deixar-ho tot per demà o repassar constantment el passat un i un altre cop.

Quantes vegades hem posposat les coses per demà, en quants moments hem pensat que les coses se solucionaran per si soles amb temps o que les faré més endavant. En quantes ocasions has pensat que tens tot el temps del món per a dir “t’estimo” a aquella persona que és tan especial per a tu? Per fer el viatge desitjat? O emprendre quelcom nou en la teva vida?

Molta gent viu amb la idea que el temps és etern i incommensurable. Un pensament força erroni, ja que la vida ens pot canviar en un petit instant, sense que nosaltres puguem intervenir-hi, sense avisar, sense que ens doni marge per començar a viure com sempre hem desitjat, per parlar amb els que han passat per les nostres vides i dir-los tot allò que voldríem.

Solem deixar les coses per un altre moment, fins i tot en allò que ens resulta satisfactori, allò que considerem que és important per nosaltres, perquè tenim la idea que més endavant serà millor o que sempre hi haurà temps. Deixem, molts somnis, desitjos, anhels per a un altre dia sense ser prou conscients que el temps corre i cada moment és únic, i irrepetible, que no sabem si demà serà millor o sense saber que cada oportunitat passada és impossible recuperar-la.

És certa la metàfora que diu: “que mai ens banyem en el mateix riu”. Es poden donar segones oportunitats, podem banyar-nos en el mateix riu en un dia semblant però les condicions mai tornaran a ser les mateixes que les de la primera vegada perquè tot està en constant canvi i nosaltres i les nostres accions també.

Una frase de la pel•lícula “el club de los poetas muertos” (Recomano veure aquells que no l’heu vist) el professor interpretat per al desaparegut Robin Williams exhortar als seus alumnes a viure gaudint del moment present, fent allò que els apassiona per sobre dels convencionalismes, comparteixo una de les frases que els hi diu el professor.

“El dia d’avui no es tornarà a repetir. Viu intensament cada instant, el que no vol dir esbojarradament; sinó mimant cada situació, escoltant a cada company, intentant realitzar cada somni positiu, buscant l’èxit de l’altre; i examinant de l’assignatura fonamental: l’amor. Perquè un dia no lamentis haver malgastat egoistament la teva capacitat d’estimar i donar vida.

Per moltes raons cal tenir present el Carpe Diem, ja que aquesta expressió ens ensenya que cal treure el màxim suc a la vida. Deixar de viure el demà, o el passat, per començar a viure en l’avui, d’estar en sintonia amb el que sentim i el que volem, per començar a ser avui qui volem ser, abans que sigui massa tard i lamentem les oportunitats passades. Gaudeix intensament de cada instant, adonat si el moment que estàs vivint es un moment especial o intens i estigues plenament conscient, sent l’amor, la pau, la felicitat, un sopar... Viu els dies amb plenitud de sentit i consciència, Com algú va dir “Aquest és, amic meu, l’únic i veritable temps viscut”.

Vull transmetre la idea de saber treu el màxim suc a la vida. De deixar les pors per realitzar allò que vols. De deixar de viure en el demà per començar a viure en l’avui, d’estar en sintonia amb el que sentim i el que volem, per començar a ser avui qui volem.

Què has fet avui que t’apropi als teus somnis.                                    

Pere Bosch

Coach de Vida

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Solejat, 16 °C
Current Conditions
Dia: 6:29 m   |   Nit: 9:16 t
69%     11.3 km/h     33.796 bar
Predicció
DIC Mín.: 16 °C Màx.: 28 °C
DIJ Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIV Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIS Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIU Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 18 °C Màx.: 23 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 23 °C
DIC Mín.: 16 °C Màx.: 23 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 24 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
publicitat