Noemí Llauradó: " Responsabilitat, compromís i vocació de servei"

Opinió
Tipografia

Amb la signatura del pacte municipal a l'Ajuntament de Reus, les persones que conformem la coalició d'ERC-MES-MDC-Avancem decidim fer un pas endavant i assumir responsabilitats al capdavant del govern de la ciutat, amb la voluntat de coliderar l’acció municipal per als propers anys de mandat.

Uns anys que han de ser clau per dur a terme polítiques transformadores, que millorin la qualitat de vida de les reusenques i reusencs i que posicionin novament la ciutat com a capdavantera. Reus ha de tornar a ser referent en la prestació directa de serveis públics de qualitat, en la cultura, en l'educació i en la promoció dels drets de la ciutadania i de la cohesió social. I també uns anys clau perquè l’Ajuntament de Reus no quedi al marge del procés cap a la independència de Catalunya, el recolzi i l'empenyi en tot el que convingui. En definitiva, polítiques amb marcat perfil social i independentista que com a coalició podem i volem aportar en aquest govern de coalició.

Per tot això ens comprometem a activar l'acció municipal en aquells àmbits que actualment presenten més urgència: l'atenció a la salut i el benestar de les persones, l'ocupació, l'economia, el rellançament de la imatge de la ciutat, la cultura,  l'ensenyament i  tots els aspectes que contribueixen al benestar individual i col·lectiu de les persones. Així mateix, ens comprometem a situar de manera inequívoca la transparència, el diàleg i la participació com a mètode de treball en cadascuna de les accions de govern.

Tot això és el gruix que més valorem del pacte: allò que ens proposem fer, perquè considerem que afavorirà les persones, i la manera com ho volem fer, amb planificació, amb transparència i amb participació ciutadana.

Ara bé, aquests objectius i aquestes maneres es cristal·litzen en l'encapçalament de dues àrees, la de Participació, Ciutadania i Transparència per part de la Montserrat Flores, i la de Salut i la Segona Tinença d'Alcaldia per part meva.

En l'àrea de Salut se'ns presenten molts reptes: assolir un Pacte de Ciutat per la Salut, implementar un Pla de Salut, promoure la participació comunitària en aquest àmbit, reforçar les activitats d'inspecció, control i avaluació, revisar el conjunt d'actuacions que s'estan fent en promoció de la salut i avaluar l'impacte en salut de les principals polítiques i actuacions de qualsevol àrea de l'Ajuntament (Salut a totes les polítiques).

En el pacte també es contempla que la regidora de Salut sigui proposada per presidir l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. En aquest sentit treballarem per destacar el caràcter públic i municipal del nostre Hospital i el seu valor estratègic i per consolidar-ne el caràcter universitari.

En l'àrea de Ciutadania, Participació i Transparència, molt impregnada dels nostres principis republicans, volem reforçar l'exercici dels drets de la ciutadania, la participació ciutadana real, la dinamització dels centres cívics, l'atenció a col·lectius específics, la solidaritat i la cooperació. Volem aprofundir en polítiques per a les dones de totes les edats, per a la gent gran i la joventut. Volem promoure les relacions cíviques, coordinar i impulsar decididament la transparència, el bon govern, les dades obertes, l'accés a la informació i el seguiment de polítiques públiques. 

És un repte que afrontem amb molta energia, vocació de servei, honestedat i treball i que volem assolir amb la màxima participació i col·laboració de tothom.

 

Noemí Llauradó Sans
Portaveu Grup Municipal d'ERC-MES-MDC-Avancem a l'Ajuntament de Reus

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Solejat, 16 °C
Current Conditions
Dia: 6:29 m   |   Nit: 9:16 t
69%     11.3 km/h     33.796 bar
Predicció
DIC Mín.: 16 °C Màx.: 28 °C
DIJ Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIV Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIS Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIU Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 18 °C Màx.: 23 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 23 °C
DIC Mín.: 16 °C Màx.: 23 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 24 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
publicitat