Pere Bosch: “L’actitud més que l’aptitud és el que marca la nostra altitud”

Opinió
Tipografia

El nostre èxit està íntimament lligat a la nostra capacitat d’afrontar de manera positiva els esdeveniments, a la capacitat de desenvolupar relacions positives amb les altres persones, i per tenir una actitud oberta als canvis... Cada un de nosaltres modelem les nostres vides, i la forma que li donem depèn, en gran part, de la nostra actitud.

En el món de la millora personal hi ha multitud d’inspiracions que podem trobar per assolir els nostres objectius, aprendre a gestionar les emocions, tenir una mentalitat positiva, la superació de pors, eliminar creences limitants, millorar les nostres relacions, assumir èxits i fracassos i moltes altres àrees. Si millorem en algunes, ens poden impulsar cap a on volem anar i ajudar a aconseguir allò que desitgem. En moltes ocasions, l’èxit d’un determinat objectiu o somni està més lligat a la mentalitat que a l’estratègia. La convicció, la motivació, el desig i per sobre l’actitud solen ser claus i determinants.

L’actitud positiva és una decisió personal. És la nostra elecció. Creure en nosaltres mateixos, com ja hem mencionat en altres ocasions, és el primer pas per assolir la nostra millor versió i apropar-nos als nostres somnis. Una de les premisses per tenir una actitud positiva és quelcom tan obvi com la de tenir pensaments positius, perquè si vols canviar les circumstàncies, també has de canviar la teva forma de pensar, just el contrari del que solem fer, ja que esperem que siguin les circumstàncies les que canviïn la nostra actitud... I no es tracta de ser positiu tot el temps, no és això, es tracta de desenvolupar una actitud mental positiva que et farà que et sentis més capaç, més optimista, i que t’ajudarà a assolir els teus objectius. És cert que les circumstàncies són les que són i no sempre depèn de nosaltres. No obstant això, mantenir una actitud positiva, ens ajuda a percebre millor les oportunitats que les circumstàncies ens brinden per complicada que ens sembli la situació. Una petita fabula per il·lustrar el que vull dir.

“Fa molts anys una empresa fabricant de sabates va enviar un representant a l’Àfrica per obrir un nou mercat. Quan el viatjant va tornar a l’empresa un mes després, el seu informe era totalment negatiu.

-Sabates?

- A l’Àfrica gairebé tots van descalços. Per tant no és possible vendre res.

La direcció de l’empresa, que no es va deixar desmotivar per la mala notícia, va enviar un segon representant a l’Àfrica per tenir una segona opinió. Quan aquest va tornar, un mes després, va elaborar un informe ben diferent.

-Estem d’enhorabona, senyors! En aquell continent ningú té sabates. Tenim tot un mercat per obrir!”

En definitiva, molt del nostre benestar emocional depèn de la nostra actitud davant el que vivim.

Estudis fets demostren, que els pensaments negatius afecten de manera negativa al sistema immunitari i que canvien la nostra fisiologia. Una recerca feta entre persones longeves per veure que element tenien en comú, una de les sorpreses va ser que no van tenir una vida fàcil, molts havien passat per una vida complicada, plena d’esdeveniments gens agradables. La majoria no es van sentir desgraciats o maltractats per la vida malgrat tot. Tots havien acceptat els esdeveniments menys afortunats de la vida amb prou naturalitat i actitud positiva, i van passar pàgina. En comptes de quedar-se en el passat, queixant-se de la seva mala sort, havien decidit avançar i viure emfatitzant les coses positives que formaven part de la seva vida. Si això és així, sembla que tenim fàcil la nostra tria, llavors. Per què no pensem en Positiu? La diferència és considerable!

Pere Bosch-Coach de Vida

 

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Solejat, 16 °C
Current Conditions
Dia: 6:29 m   |   Nit: 9:16 t
69%     11.3 km/h     33.796 bar
Predicció
DIC Mín.: 16 °C Màx.: 28 °C
DIJ Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIV Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIS Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIU Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 18 °C Màx.: 23 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 23 °C
DIC Mín.: 16 °C Màx.: 23 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 24 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
publicitat