Pere Bosch: "Tens al teu abast molt més del necessari per ser feliç”

Opinió
Tipografia

No vull espatllar aquest inici d’any, però coincidint que en aquest primer mes és un moment on fem reflexions i propòsits, et porto un exercici de coaching personal poc agradable, però molt poderós.

El famós escriptor Stephen Covey sol recomanar a tothom que realitzi aquest exercici, ja que és absolutament revelador pel que fa a la teva visió en la vida. No t’escandalitzis, però per aquest entrenament hauràs d’imaginar el dia del teu funeral.

Saps que aquest dia arribarà. No tens ni idea de quan serà, però saps que passarà abans o després. Doncs bé... imagina que aquest dia arriba d’aquí ... ns anys, tria tu mateix.

Si poguessis veure el que passa aquest dia, veuries que al teu funeral hi assisteixen familiars, els teus amics, del treball i algunes persones de la teva comunitat...

I diverses persones de cada un d’aquests col·lectius volen dir unes paraules sobre tu.

L’exercici que et proposo és que pensis què t’agradaria que aquestes persones diguessin de tu amb total sinceritat.

Perquè l’exercici sigui potent has de ser sincer. Com voldries que et recordessin? Quin impacte voldries haver tingut en les seves vides?

Ara pren un tros de paper i un llapis i fes una taula amb columnes, escriu en una el nom de les persones que parlarien. En les altres columnes pots posar reflexions que farien si esmentessin el teu caràcter. Què voldries que recordessin de tu: la teva parella, la teva filla, el teu germà, la teva mare ...? I les teves amigues i amics? I les persones amb qui vas compartir jornades laborals? I què em dius dels membres de la teva comunitat? Com voldries que diguessin que eres? Si parlessin de les teves aportacions a les seves vides, quin impacte voldries haver tingut en cada un d’aquests grups? I finalment, si fessin menció als èxits que has aconseguit en la teva vida, què t’agradaria que poguessin recordar?

Quan acabis d’omplir la taula, fes la següent reflexió: quines coses necessites canviar o fer perquè els discursos puguin semblar-se al que has escrit en les diferents columnes?

Hauries de canviar la teva forma de comunicar-te amb la teva parella? Hauries de començar d’una vegada amb aquest projecte que fa temps que portes posposant per por? Podries assumir un rol més actiu en la teva comunitat? O tal vegada hauries d’estar més disponible per als teus fills? Hauries de ser més amic dels teus amics? Etc.

Recorda si saps l’impacte que vols tenir al món, sabràs quines decisions has de prendre a partir de ja i així és més fàcil treballar sobre allò que necessites canviar o millorar. Així doncs pot ser que disposis de 20, 30, 40 anys per arribar a ser la persona que vols que recordin. Però la realitat pot ser més dura que aquest exercici, perquè pot ser que no sigui tant de temps. Així doncs et recomanaria començar en aquest moment si el que vols és invertit el teu temps de vida en ser la persona que vols ser. La decisió és teva!

I recorda: Tens al teu abast molt més del necessari per ser feliç. 

Pere Bosch - Coach de Vida

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Solejat, 16 °C
Current Conditions
Dia: 6:29 m   |   Nit: 9:16 t
69%     11.3 km/h     33.796 bar
Predicció
DIC Mín.: 16 °C Màx.: 28 °C
DIJ Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIV Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIS Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIU Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 18 °C Màx.: 23 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 23 °C
DIC Mín.: 16 °C Màx.: 23 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 24 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
publicitat