Pere Bosch: "Atrevim-nos a sortir de la zona de confort"

Opinió
Tipografia

 

En el passat article vam explicar el que anomenen zona de confort. I en aquest vull fer esment de com de beneficiós pot ser sortir de la zona de confort.

Fer-ho pot generar por i dubtes, ja que explorar nou espais ens pot fer sentir insegurs. Però podem voler sortir i per sortir d'aquesta zona sovint esperem que arribi el moment oportú, quan, si som sincers amb nosaltres mateixos, ens adonarem que aquest moment oportú no existeix. Sovint hem de provocar-lo!, hem de crear una situació perquè aquest moment oportú existeix, cal substituir l'excusa per la motivació, substituir el pensament centrat en l'esforç i la por pel pensament centrat en el benefici. Això, deus pensar, és fàcil dir-ho! Però pot ser complicat posar-ho en pràctica, d'acord, però no és impossible!

I és que per atrevir-se a provar, necessitem molts cops sortir de la zona de confort. Quan ens atrevim a expandir aquesta zona de confort generem noves alternatives, aprenentatge, satisfacció, energia... Una tècnica per no tenir por de sortir de la zona de confort és: imaginar en com seríem si sortíssim d'aquesta zona. Podem imaginar-nos en com ens sentiríem si aconseguim el que volem. Podem imaginar-nos fent coses que volem, cal atrevir-se.

Una causa per la qual no ens atrevim a sortir de la nostra zona de confort és pels missatges limitant-s que ens han imposat o ens hem autoimposat, com: "tu no saps", "no pots", "el meu company és millor", "sóc així…", etc. Cal rebutjar aquestes creences molts cops mentals. Avui, sí que pots!

Et proposo algunes petites/grans activitats perquè donis les teves primeres passes cap a l'expansió i sortida de la teva zona de confort: Compra una planta i tingues cura. Saluda les persones que veus quotidianament al teu barri. Llegeix alguna cosa nova. Assisteix a alguna conferència, o esdeveniment que t'interessi, i si no t'interessa, igual descobreixes quelcom! Agafa camins diferents per arribar al teu treball. Si vas al gimnàs, un dia no ho facis i surt a corre per la teva ciutat. Fes un cafè en un lloc diferent. Fes quelcom que sigui diferent. Cada repte assumit et permetrà desenvolupar i estar llest per a les oportunitats, et potencia com a persona. Aprens a aprendre coses noves. Comences a adonar-te que és relativament fàcil fer activitats diferents. A poc a poc venceràs la por als reptes. Si vas ampliant la teva zona t'enriqueixes amb experiències noves. Cada vegada et mous en un cercle més gran i això amplia el teu cercle personal. El teu territori intern esdevindrà més divers i agradable. Diuen que la màgia només passa fora de la zona de confort.

Avui et recomano un vídeo del YouTube: "Atrévete a soñar".

Què faràs avui per apropar-te més als teus somnis?

Pere Bosch-Coach de vida

 

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Solejat, 16 °C
Current Conditions
Dia: 6:29 m   |   Nit: 9:16 t
69%     11.3 km/h     33.796 bar
Predicció
DIC Mín.: 16 °C Màx.: 28 °C
DIJ Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIV Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIS Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIU Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 18 °C Màx.: 23 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 23 °C
DIC Mín.: 16 °C Màx.: 23 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 24 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
publicitat