Pere Bosch: “Sempre quedarà una corda. Mai deixis de tocar”

Opinió
Tipografia

Corria l’any 1995 quan un famós i virtuós del violí estava oferint un concert a Nova York en un dels esdeveniments musicals més esperats de la temporada. 

Cal saber que el mestre, quan era nen, va patir la poliomielitis, i des de llavors caminava ajudat per uns arnesos metàl·lics a les cames. En cadascun dels concerts, la rutina de preparació era sempre la mateixa. Sortia a l’escenari caminant amb dificultat i acompanyat, sempre, dels seus arnesos. Un cop a la cadira procedia a treure’s els arnesos i s’hi acomodava. Tot seguit afinava el seu violí i donava el to a la resta de l’orquestra. Tot estava a punt per a començar el concert.

El director va començar la direcció i, sorprenentment, al poc de sonar els primers compassos un fort soroll va interrompre el concert... Clank! Una de les cordes del violí del mestre s’havia trencat. El director va aturar la interpretació i tot el públic anticipava el que passaria a continuació. 

El mestre hauria de posar-se de nou els arnesos, sortir de l’escenari per canviar la seva corda i tornar de nou repetint tot el procés de nou. Però, per sorpresa de tothom, el mestre es va quedar assegut, reflexionant per uns instants. Va ser uns segons més tard que va indicar al director que reinicies de nou el concert. El director no donava crèdit i va dubtar per un instant, però davant la insistència del mestre va arrencar de nou la direcció.

El que va passar a continuació va ser màgic. El mestre va modular i va canviar el necessari perquè aquell concert sonés bé, malgrat només estes amb tres cordes. Quan va acabar la seva interpretació el públic va esclatar en una tremenda ovació després d’haver presenciat alguna cosa realment sublim. Quan per fi van aturar-se els aplaudiments, el mestre es va aixecar i va dirigir següents paraules al públic: “He fet això per demostrar que algunes vegades és necessari saber quanta música pots encara tocar amb els recursos que et queden”.

Quina meravellosa lliçó! Tots tenim contrarietats, tots tenim algunes mancances... Però si en lloc d’enfocar-nos en la negativitat, comencem a enfocar-nos en tot el talent i bo que tenim, en el nostre potencial per descobrir, podem acabar creant una obra mestra. Independentment del problema, sigui d’índole personal, professional o fins i tot familiar, no tot està perdut. 

Encara tenim, com en el violí, cordes per continuar exercint el nostre talent. Sempre ens quedaran cordes per intentar seguir amb els nostres projectes i il·lusions. Cal ser persistents, donar el màxim de nosaltres tot i les pedres del camí, canviant a un nou enfocament per fer un pas més.

Quan tot sembli anar en contra, donem-nos una altra oportunitat i seguim endavant, cal automotivar-nos, fen us dels recursos que tinguem en cada moment. La millor peça que podem tocar és la de “creure en nosaltres mateixos”.

“Victòria és l’art de continuar, quan altres decideixen aturar-se”.

Pere Bosch
Coach de Vida 

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Solejat, 16 °C
Current Conditions
Dia: 6:29 m   |   Nit: 9:16 t
69%     11.3 km/h     33.796 bar
Predicció
DIC Mín.: 16 °C Màx.: 28 °C
DIJ Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIV Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIS Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIU Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 18 °C Màx.: 23 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 23 °C
DIC Mín.: 16 °C Màx.: 23 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 24 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
publicitat