Montserrat Flores: "Valoritzem els serveis funeraris municipals"

Opinió
Tipografia

Properament, es produirà un panorama nou en els serveis funeraris a Reus.

Fa uns quants anys que es va modificar la legislació estatal i es va establir que aquests serveis ja no estaven reservats als municipis, la qual cosa permet que empreses privades també els puguin oferir.

Des del Grup Municipal ERC-MES-MDC-Avancem desitgem que les noves empreses que es vulguin afegir ofereixin als reusencs i les reusenques un servei de qualitat, pensat per ajudar les persones en aquests moments tan delicats de la seva vida familiar, i que tinguin en compte les seves circumstàncies personals, econòmiques i de sensibilitat, siguin quines siguin. Que amb la incorporació, les reusenques i els reusencs hi guanyem, no només en oferta.

Dit això, pensem que és un bon moment per posar en valor el servei públic en l'àmbit funerari. No únicament per agrair la feina que durant dècades han fet les persones que han executat les competències de l'Ajuntament de Reus en aquest àmbit. Sobretot, cal reforçar en el futur els serveis funeraris municipals, dotant Reus Serveis Municipals (l'empresa municipal que inclou l'antiga Gesfursa) de la seguretat i aposta que no sempre ha rebut en el passat per part del govern de la ciutat.

Recordem que en el passat mandat, l'equip de govern format per CiU i PP va plantejar privatitzar Gesfursa i ho va fer en termes de disminució del seu valor empresarial. Els serveis funeraris municipals es van veure abocats a una subhasta a la baixa absolutament indigna del seu valor i de la seva funció social.

Els serveis funeraris municipals són la garantia que Reus comptarà amb una correcta gestió en aquest àmbit. Per a les empreses que vulguin venir, Reus serà una opció empresarial, que exerciran amb professionalitat però sense cap obligació de compromís ciutadà. En canvi, per a l'Ajuntament és un servei fonamental que cal garantir i exercir amb tota la dignitat possible.

Cal tenir en compte que els serveis funeraris municipals no únicament realitzen l'atenció als difunts i els seus familiars en el moment de la mort (servei que també podran realitzar les empreses a partir d'ara), sinó que també gestionen el cementiri, un espai de la ciutat que aplega el valor de ser un lloc de servei i un actiu de patrimoni material i immaterial de gran importància.

Precisament, el treball que els serveis funeraris municipals han realitzat les darreres dècades (i que va començar quan els regidors d'Esquerra Republicana de Catalunya gestionaven l'empresa funerària municipal) han permès situar el cementiri de Reus dins de la ruta de cementiris europeus i, aquestes darreres setmanes, entrar al concurs en la categoria de millor monument arquitectònic pel panteó modernista dels Pratdesaba i el monument funerari de l'escultor Joan Rebull. És un dels fruits d'una feina de cura patrimonial, divulgació i valorització que els serveis funeraris municipals estan exercint amb exemplaritat els darrers anys i que esperem que rebi el suport municipal necessari per poder continuar, en benefici de la ciutat.

Montserrat Flores
Responsable Política Municipal Secció Local ERC-Reus

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Solejat, 16 °C
Current Conditions
Dia: 6:29 m   |   Nit: 9:16 t
69%     11.3 km/h     33.796 bar
Predicció
DIC Mín.: 16 °C Màx.: 28 °C
DIJ Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIV Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIS Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIU Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 18 °C Màx.: 23 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 23 °C
DIC Mín.: 16 °C Màx.: 23 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 24 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
publicitat