Noemí Llauradó: "Acord Tàcit?"

Opinió
Tipografia

En el mandat passat, el grup municipal de la CUP encapçalava en solitari el vot en contra, sovint sistemàtic. En l'actual, ja no està sol, perquè compartint aquest rol l'acompanyen dos partits dels anomenats constitucionalistes:  PSC i Ciutadans.

En les darreres setmanes estem observant que PSC, Ciutadans i la CUP s’han alineat, no sabem si intencionadament,  per bloquejar l’actuació municipal.

Si  aquest bloqueig només perjudiqués el govern de Convergència, no hi hauria res a dir, però la gravetat de tot plegat rau en què el perjudici l’està començant a patir la ciutat.

Si dies endarrere vèiem com fracassava la primera trobada per un pacte de ciutat en l’àmbit de la salut i l’Hospital ( també per la manca de mà esquerra del govern, tot s’ha de dir), en les diferents comissions informatives i plens hem pogut detectar com aquestes tres forces s’uneixen per tombar la majoria de propostes o per aprovar-ne de conjuntes. 

Una unió que suposem que no arribarà a cristal·litzar en una alternativa al govern de Pellicer per les negatives conseqüències electorals que això podria comportar a tots tres, però que, de fet, existeix realment, ja que els 6 regidors de la CUP, més  els 4 de Ciutadans i els 4 del PSC, sumen majoria. 

Sembla que tot plegat ve d'un pacte no escrit per aconseguir que cap partit que no sigui a govern tingui alguna presidència de les societats municipals i que cap qüestió dels seus consells d’administració es pugui aprovar sense el vistiplau d’algun d’aquests tres grups. L’assoliment d’aquest objectiu és conseqüència del doblegament de CiU ja que, si bé en un inici disposava de 4 consellers en cada consell, ara només en té 3, igual que la CUP.  PSC i Ciutadans en tenen 2  i ERC, PP i Ara Reus, 1 cada un.

És a dir, que en els consells d’administració de les societats municipals on es decideixen moltes de les qüestions que afecten la ciutadania, la voluntat de bloqueig d’aquests tres grups paralitzarà el dia a dia de l’activitat municipal amb l’objectiu, sembla que evident, de fer caure el govern de Pellicer arrossegant, si cal, la ciutat i assumint-ne com a dany col·lateral la seva paralització i la dels assumptes importants per a la vida dels reusencs i reusenques. 

Pel que es veu, els grups municipals encara no hem entès el missatge que ens va donar la ciutadania: buscar consensos en allò que és bàsic, sobreposar-se als interessos partidistes i demostrar capacitat per anar tots a una quan calgui per l’interès general. I això no ha d’estar renyit amb l’objectiu, del tot legítim, de voler aplicar cada un, les nostres propostes. 

En aquest sentit, ni el govern, que no és capaç d'arribar a grans acords amb la resta de partits per manca de pràctica en el passat, ni l'oposició, que no l'està exercint de forma constructiva,  estem demostrant estar a l'alçada de la ciutadania que representem. 

La suspensió el passat dilluns del consell d’administració de l’empresa Reus Serveis Municipals va ser del tot justificada, no pensem pas el contrari. De fet, des d’ERC vam manifestar des del primer moment que no teníem elements suficients per posicionar-nos sobre el punt relatiu a l’assegurança de responsabilitat civil dels administradors. No considero, doncs, que aquesta actitud sigui irresponsable i inepte com ens ha etzibat el Sr. Vallès qui, per cert, no és membre d'aquest consell d’administració, segurament perquè les seves obligacions al Congrés dels Diputats  l’impederien assistir a les reunions.

Val la pena que reflexionem i aconseguim reconduir una situació que no beneficia per a res al bé comú. Siguem conscients de la responsabilitat que ens han atorgat els reusencs  i reusenques i siguem-ne bons representants. Encara hi som a temps.

 

Noemí Llauradó Sans
Portaveu Grup Municipal ERC-MES-MDC-Avancem a l'Ajuntament de Reus

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Ennuvolat, 12 °C
Current Conditions
Dia: 7:1 m   |   Nit: 8:47 t
78%     11.3 km/h     33.525 bar
Predicció
DIM Mín.: 11 °C Màx.: 18 °C
DIC Mín.: 11 °C Màx.: 17 °C
DIJ Mín.: 6 °C Màx.: 12 °C
DIV Mín.: 5 °C Màx.: 15 °C
DIS Mín.: 8 °C Màx.: 15 °C
DIU Mín.: 11 °C Màx.: 17 °C
DIL Mín.: 11 °C Màx.: 18 °C
DIM Mín.: 11 °C Màx.: 18 °C
DIC Mín.: 12 °C Màx.: 20 °C
DIJ Mín.: 14 °C Màx.: 22 °C
publicitat