Josep Mª Puig i Tàrrech, candidat a l’alcaldia de La Selva del Camp per CiU

Entrevistes
Tipografia

“La Selva és un municipi potent, amb bons serveis, ben comunicat, amb un alt grau d’activitat cultural, esportiva, d’oci, agrícola i també industrial”

Per què vol ser alcalde de la Selva del Camp?
Per continuar la feina iniciada l’any 2011, per consolidar el projecte que es va presentar i que hem dut a terme en aquesta legislatura, i també per la meva voluntat de servei al Poble, una voluntat que he practicat tota la meva vida en moltes de les associacions locals. Crec en el nostre programa electoral i vull compartir-lo amb la resta de selvatans.

Com es presenta la campanya electoral?
Per part nostra tranquil·la, amb respecte cap als altres candidats, amb elements imaginatius i nous, també amb la realització d’actes més clàssics, amb certa incertesa pels resultats, amb la clara intenció d’arribar als nostres ciutadans per poder-los presentar el nostre programa; en definitiva, explicar la feina feta i convidar-los a anar a votar el dia 24.

Com descriuria la situació actual del municipi?
La Selva és un municipi potent, amb bons serveis, ben comunicat, amb un alt grau d’activitat cultural, esportiva i d’oci, agrícola i també industrial, la seva gent és emprenedora i participativa, totes aquestes circumstàncies fan més fàcil la gestió municipal. Estem amb un creixement de població lent però constant. L’índex d’atur és moderat, el tenim a la meitat de la mitjana catalana. En general estem en una situació bastant òptima.

I la que hi havia quan vàreu arribar al govern?
Vam tenir uns mesos difícils i complicats el 2011. Ara s’ha posat ordre a la comptabilitat, a temes administratius, a la gestió dels serveis i s’ha fet tot amb un nou tarannà, un estil diferent que hem intentat imprimir en el transcurs del mandat. Ara, per exemple, tenim la previsió feta de les despeses de l’exercici, executem un pressupost més ajustat però realista, i hem hagut d’aplicar l’austeritat en tots els conceptes de la gestió per fer governable el municipi i poder tenir capacitat financera per a reduir el deute.

Quina valoració fa de la gestió feta pel seu govern?
La verdadera valoració la faran els selvatans el dia 24. Personalment estic molt satisfet de l’equip de govern com ha reballat aquests quatre anys i també de tot el grup municipal que ha sintonitzat perfectament amb l’esperit de treball i amb els objectius marcats al principi de la legislatura.

Heu estat el primer partit que  guanya les eleccions selvatanes després de 24 anys de govern socialista. Què ha canviat?
Efectivament, després de 24 anys de governs socialistes vaig accedir a l’alcaldia. Qualsevol color polític que porti tants anys al govern se li escapen moltes coses: s’adquireixen vicis, la gestió es torna rutinària, creix l’amiguisme, creix la idea de propietat, etc. Calen noves idees, aires nous, renovar aspectes quotidians, rectificar normes, replantejar programes, són moltes petites accions que donen uns resultats diferents i per això crec que ho hem aconseguit.

Quina és la fita aconseguida que més valora?
No hi ha una fita concreta, més aviat diria una sèrie de factors que han afavorit la convivència i la cohesió social. Hem posat les bases perquè la participació ciutadana augmentés, la gent no veu a l’Ajuntament llunyà, hem aproximat els temes municipals a les persones, hem apostat per més transparència, més informació, més col·laboració. El que sí que em complau és haver inaugurat la plaça del Portal d’Avall, l’única obra pública de certa envergadura que hem pogut realitzar, juntament amb la recuperació del Camí del Rec.

De cara a la campanya, quins seran els eixos principals del programa electoral?
Tenim tres eixos: el primer és l’atenció a les persones i a les famílies, aquí hi entren els temes més preocupants com l’atur, la precarietat familiar, serveis socials o la cohesió. El segon és la situació econòmica on l’endeutament encara és important, ja que tenim un deute de més de 5 milions d’euros, tot i haver-lo rebaixat 3.100.000 €, encara caldrà adoptar polítiques d’austeritat i buscar la màxima eficiència en la despesa. El tercer és tota la gestió dels serveis municipals i el seu funcionament, des de la brossa a la seguretat, des de la neteja a les festes, des de la cultura als serveis socials.

Podria avançar accions concretes que han pensat pel municipi?
Tenim una urgent necessitat de disposar d’una nova depuradora d’aigües residuals i esperem que s’aconsegueixi d’aquí a dos anys, també ampliarem el tanatori, ens abocarem en el Pla de Barris, especialment en el tomb de muralles, l’ ampliació de l’escola de música, l’impuls i altres petites inversions que convenen al municipi. També seguint el camí iniciat aprovarem el Pla Urbanístic General i tot el relacionat amb la creació de riquesa i emprenedoria.

Com és el municipi que projecta Josep M. Puig i el seu govern?
Principalment ha de ser un municipi equilibrat, sense un creixement desmesurat, amb uns serveis que donin un grau de benestar digne, amb oportunitats per a tots, que puguin conviure l’agricultura i la indústria, respectuós amb el medi ambient, amb el més grau de seguretat possible, sense desequilibris socials, que aposti per l’educació, la cultura i la participació, solidari, sanejat econòmicament, amb qualitat de vida, on els selvatans estiguin orgullosos de la seva Vila.

Finalment, per què els ciutadans han de votar la seva formació i no una altra?
Més que demanar el vot a la nostra candidatura valoro molt més la participació del dia 24, ja que la voluntat de la majoria és el que compta i és bo saber el que volen els selvatans, nosaltres hem d’estar a disposició del que digui la Selva i acceptar la seva decisió. La nostra manera de governar i de fer, el poble ja la coneix ara, una altra cosa serà que li doni o no confiança.

 

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Pluja forta, 6 °C
Current Conditions
Dia: 6:58 m   |   Nit: 8:49 t
94%     29.0 km/h     33.559 bar
Predicció
DIJ Mín.: 6 °C Màx.: 11 °C
DIV Mín.: 5 °C Màx.: 16 °C
DIS Mín.: 7 °C Màx.: 15 °C
DIU Mín.: 11 °C Màx.: 16 °C
DIL Mín.: 9 °C Màx.: 18 °C
DIM Mín.: 9 °C Màx.: 20 °C
DIC Mín.: 10 °C Màx.: 19 °C
DIJ Mín.: 11 °C Màx.: 20 °C
DIV Mín.: 12 °C Màx.: 21 °C
DIS Mín.: 12 °C Màx.: 25 °C
publicitat