"El sector immobiliari ha experimentat un augment de visites i operacions tancades"

Entrevistes
Tipografia
Llicenciat en Dret a la Universitat de Barcelona l’any 1992 i Màster Executius de Societats i Expert Tributari l’any 1993 per la Universitat Abat Oliva de Barcelona. Agent de la Propietat i Administrador de Finques col·legiat amb oficina oberta a Salou (Finques Europa). Va cursar Grau Superior en Aviació Comercial i és pilot de ‘Transporte Lineas Aèries’ pel CESDA (Universitat Rovira i Virgili ) obtenint habilitació Airbus 320 a l’agost de 2012. Dirigeix un despatx d’advocats format per 3 lletrats i en aquest moment es troba centrat en l’assessoria hotelera, el dret de societats i Mercantil. Es defineix com a advocat d’Empresa

Quins són els projectes actuals  que té el Col·legi d’APIS?

El Col·legi treballa en diversos projectes: pel que fa als projectes formatius, tenim l’Aula de Formació Contínua, a través de la qual, durant tot l’any, els col·legiats reben formació per part de magistrats jutges de Tarragona. Aquestes jornades representen una aposta per la qualitat i continuïtat en la formació. Ser els millor professionals està garantit a través d’aquesta formació. Un altre projecte d’interès general:  és la creació de La Cort Arbitral Immobiliària, la qual podrà resoldre litigis entre particulars mitjançant l’emissió de laudes arbitraris, els quals són executables en la jurisdicció ordinària. Això implica la possibilitat d’obtenir resolucions sobre arrendaments, compravendes i altres matèries immobiliàries en un termini de 30 dies. De fet, el passat mes de març va ser aprovat per la Junta els seus  Estatuts i s’espera la seva posada en funcionament pròximament.

El sector està notant els indicis de recuperació econòmica?

El sector ha experimentat un augment de visites i operacions tancades dins del primer trimestre, si bé la quantia d’aquestes vendes es troba en un tram comprès entre els 90 i els 140 mil euros.  Els preus de l’habitatge han tocat fons definitivament.

No obstant això, el sector com l’economia productiva del país necessita d’una política d’incentius, no es tracta de donar subvencions o ajudes econòmiques consisteix en:

1.     Garantir la seguretat jurídica,  vol dir que cap activitat inicialment autoritzada industrial o de promoció pugui ser objecte de revocació de llicència o permisos un cop concedits

2.     Simplificació de la normativa i eliminació de tramitacions administratives que paralitzin el país.

3.     Crèdits.

 A banda de la mediació en la compravenda i lloguer immobles, l’assessorament és una de les principals tasques que desenvolupen els APIS. Quins són els aspectes més consultats?

La funció fonamental de l’API és oferir garantia jurídica a les operacions pel venedor i pel comprador. Cal pensar que l’obligació dels APIs és, no només posar en contacte als interessats en el negoci, sinó recollir qualsevol informació complementària relativa a l’immoble i que garanteixi el bon procés i final de les operacions. El consumidor ha de pensar que, en aquesta fase prèvia a la legació a públic davant de notari, una bona instrumentació del negoci assessorat per APIs millora la salut final del negoci.

El 90% dels problemes litigis no resulten de la signatura de l’escriptura, sinó dels contractes previs, on la intervenció dels APIs pot estalviar temps i diners. 

El COAPI de Tarragona s’ha incorporat com a membre de la Càtedra de l’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili. Què significa pel Col·legi?

La participació en la Càtedra significa l’oportunitat d’estar en el primer nivell de coneixement sobre el sector immobiliari. En aquest sentit, el Col·legi pretén, en un futur pròxim, crear conjuntament una beca de doctorat per analitzar la importància de l’expert immobiliari API dins del Dret Comparat Europeu, i per a la formulació d’una proposta d’ordenació de la professió d’acord amb les funcions de garantia del tràfic immobiliari que segons la  mateixa jurisprudència del Tribunal Suprem es reconeixen.

A quins reptes de futur s’enfronta el col·lectiu?

Primer, servei públic als usuaris de primer nivell mitjançant els professionals millor formats. Segon, Servei d’interès general mitjançant la intervenció de la Cort Arbitral Immobiliària, per tal que, mitjançant els seus laudes arbitrals, alleugeri de forma ràpida i eficaç la lentitud dels jutjats. I tercer, Ordenació de la professió mitjançant el desenvolupament de les normes que aclareixin quins són els deures i obligacions dels Agents de la Propietat Immobiliària i dels usuaris de conformitat a la doctrina del suprem.

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Pluja forta, 6 °C
Current Conditions
Dia: 6:58 m   |   Nit: 8:49 t
94%     29.0 km/h     33.559 bar
Predicció
DIJ Mín.: 6 °C Màx.: 11 °C
DIV Mín.: 5 °C Màx.: 16 °C
DIS Mín.: 7 °C Màx.: 15 °C
DIU Mín.: 11 °C Màx.: 16 °C
DIL Mín.: 9 °C Màx.: 18 °C
DIM Mín.: 9 °C Màx.: 20 °C
DIC Mín.: 10 °C Màx.: 19 °C
DIJ Mín.: 11 °C Màx.: 20 °C
DIV Mín.: 12 °C Màx.: 21 °C
DIS Mín.: 12 °C Màx.: 25 °C
publicitat