Carles Pellicer: "Durant aquests 4 anys hem assentat les bases d'un nou projecte de futur , i ara és el moment de consolidar-lo"

Entrevistes
Tipografia

Per què Carles Pellicer decideix ser alcalde de Reus?
Fa quatre anys CiU vam rebre la confiança majoritària dels ciutadans per encapçalar el govern de la ciutat, i, per tant, van ser ells qui van valorar que jo seria el seu Alcalde. Sempre he tingut molt present la cosa pública i participar en la vida de la teva ciutat; sigui des del món associatiu, d’on formo part de moltes entitats o des de la vessant més política. Aquesta vocació de servei em va portar a encapçalar la candidatura de CiU per assumir la màxima representació que un ciutadà pot tenir, que és ser alcalde de la seva ciutat.

Com es presenta la campanya electoral?
Amb molta il·lusió i amb ganes de fer valdre la feina que aquests quatre anys hem estat fent a l’Ajuntament i de poder explicar els nous projectes que tenim per la ciutat. 

Com descriuria la situació actual de la ciutat?
La ciutat ha vist com s’han solucionat els aspectes que teníem pendents, com l’endeutament del consistori amb un model heretat insostenible, que ens abocava a la fallida i  a la intervenció per part de l’Estat; una forta baixada d’ingressos; i, la creixent demanda ciutadana de recursos i serveis relacionada amb els efectes de la crisi, que ens ha portat a destinar més de la meitat dels pressupostos a qüestions socials. Simultàniament, la ciutat s’ha promocionat molt a nivell mundial, amb el Mundial de Patinatge Artístic, i al país, amb l’esclat de la promoció de les festes majors i el seguici festiu. A l’ajuntament, amb l’aplicació d’una bona gestió, hem fet possible redreçar la difícil situació de les finances municipals que el 2011 en comprometia seriosament la viabilitat i que podia provocar que fóssim intervinguts per l’Estat.

Quina valoració fa de la gestió municipal feta pel seu govern?
Positiva, ja que hem fet un canvi en positiu, un canvi amb noves maneres de governar. Tenint sempre present els ciutadans i tenint cura de les petites coses, per fer una ciutat neta, segura i ordenada. 

Quan van iniciar el mandat, ho fèieu en l’Ajuntament més endeutat de Catalunya. Quina és la situació al final del mandat?
La reducció del deute és l’indicador més clar de l’encert del nostre full de ruta: 

- 2011: 367 M€; - 2012: 385 M€; - 2013: 356 M€; - 2014: 338 M€; -Previsió pel 2015: 273 M€. 

A mitjans de 2012 es va arribar a una punta de 405 M€ per la concertació del Pla d’ajust que vam haver de fer amb l’Estat per pagar els proveïdors, que feia mesos que no cobraven. Cal destacar que, a finals de 2015, haurem retornat un terç total del deute, és a dir, 132 M€.

Recentment, les investigacions de la Guàrdia Civil pel cas Innova han col·locat a l’Ajuntament de Reus al centre de les mirades. Què opina respecte a aquest fet?
Una de les coses que ens vam proposar només entrar al Govern fa ser la reestructuració de les societats municipals i la desaparició d’INNOVA, fet que es va produir l’octubre de 2014. Ha estat un procés lent, conseqüència del compliment escrupolós de la legalitat mercantil, i ja hem reduït el nombre de societats de 21 a 11, i encara no hem acabat. Tanmateix, els seus efectes encara es fan notar i la desproporció dels mitjans emprats en aquesta investigació, que fa referència a situacions anterior al meu Govern, no va ser encertada. 

Quines han estat les fites més importants aconseguides?
Resoldre els quatre grans esculls que han marcat el mandat i que cal recordar tantes vegades com calgui: evitar l’escanyament financer, que ens volia imposar l’Estat; el sanejament dels comptes municipals, millorant en tots els conceptes; garantir la viabilitat i el finançament de l’Hospital; i, la transformació de l’estructura societària. 

I, en cas de renovar legislatura, quines fites s’ha marcat pels pròxims 4 anys?
Un cop resolta i estabilitzada la situació econòmica, hem de projectar la ciutat en tots els vessants: comercial, cultural, turístic… 

Quins seran els eixos principals sobre els quals articulen el seu programa electoral?
La creació d’ocupació, mantenir i potenciar els serveis a les persones, i l’impuls de la ciutat en els àmbits que ja he mencionat (comercial, cultural, turístic).

L’aparició de noves formacions polítiques fragmentarà més el pastís electoral. Com veuen aquesta situació?
Aquesta és una situació que respon a la pròpia pluralitat de la ciutat; en tot cas, els ciutadans han d’escollir si volen un govern fort i estable de CiU o un de fragmentat i dèbil.

Amb qui estarien disposats a pactar?
Des de CiU partim del convenciment que continuarem rebent la confiança majoritària dels ciutadans i que, per tant, podrem capitanejar de nou l’Ajuntament i la ciutat. És aviat per parlar d’aquest tema, però hem demostrat la nostra capacitat de diàleg, negociació i consens, ja que hem pogut tirar endavant la ciutat, d’acord amb altres partits.

Creu que els votants veuen les eleccions en clau municipal o, que pel contrari, votaran en clau nacional?
En clau local; els ciutadans saben perfectament que s’hi juga en cada elecció, i aquestes no són una excepció. 

Com serà la ciutat que projecta CiU?
Un futur de projecció i de lideratge: lideratge en serveis socials i assistencials, lideratge en cultura, lideratge en salut, lideratge en comerç i turisme, lideratge en noves tecnologies, ... Som capital i ho demostrarem a tothom.

Què aportarà, de nou, Carles Pellicer a Reus?
L’experiència de govern, el coneixement dels temes de la ciutat i la proximitat amb els ciutadans. 

Finalment, per què els ciutadans han de votar la seva formació i no una altra?
Des de CiU volem seguir fent de Reus la ciutat de les persones. Compto amb un equip potent per a fer-ho possible, cohesionat i il·lusionat amb la feina feta. Un equip rodat i amb experiència que ha demostrat el que és capaç de fer per la ciutat. Com he dit abans, durant aquests 4 anys hem assentat les bases d’un nou projecte de futur per la ciutat. Ara és el moment de consolidar aquest canvi en positiu que estem fent. Volem continuar fent aquesta gran transformació de Reus. Per això es necessita tenir un govern fort, amb les idees clares. Coherent i obert al pacte, amb capacitat de negociació amb tothom, que treballi per i amb la ciutat.

 

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Pluja forta, 6 °C
Current Conditions
Dia: 6:58 m   |   Nit: 8:49 t
94%     29.0 km/h     33.559 bar
Predicció
DIJ Mín.: 6 °C Màx.: 11 °C
DIV Mín.: 5 °C Màx.: 16 °C
DIS Mín.: 7 °C Màx.: 15 °C
DIU Mín.: 11 °C Màx.: 16 °C
DIL Mín.: 9 °C Màx.: 18 °C
DIM Mín.: 9 °C Màx.: 20 °C
DIC Mín.: 10 °C Màx.: 19 °C
DIJ Mín.: 11 °C Màx.: 20 °C
DIV Mín.: 12 °C Màx.: 21 °C
DIS Mín.: 12 °C Màx.: 25 °C
publicitat