Noemí Llauradó, candidata a l’alcaldia de Reus per Reus Esquerra Nacional

Entrevistes
Tipografia

Per què Noemí Llauradó decideix presentar-se com alcaldessa de Reus?

És el moment de donar un pas endavant. Els últims anys han suposat alhora una oportunitat històrica com a país i un retrocés important com a municipi. Jo mai havia format part de cap llista, però els meus companys de partit em van fer costat i confiança. A poc a poc he anat entenent que no cal saber de tot, ni conèixer tothom, però sí que cal tenir els ideals ben clars i estar acompanyada per persones competents, honestes, sinceres i treballadores. Al final no em toca a mi decidir si sóc la millor candidata a l’alcaldia, però sí que puc dir que junts representem la millor llista per Reus.

La principal novetat és que us presenteu com a coalició Reus Esquerra Nacional (ERC, MES, MDC i Avancem), per què ha estat necessària aquesta unió?

Moltes persones han manifestat en els últims anys la necessitat d’unió entre forces d’esquerres sobiranistes  i nosaltres no podíem deixar d’escoltar-los. Sumar per treballar sempre és positiu, i a nivell municipal on tenim un CiU amic de les dretes, un PSC més aviat PSOE, i un seguit de forces locals no gaire fàcils d’ubicar, cal donar una resposta clara i disposada a proposar i governar. Val a dir que la unió ha estat fins i tot més de persones que de sigles. L’Enric, el Raimon, l’Anna i tot el seguit de companys i companyes de la coalició representen l’esquerra que vol fer de Reus la millor versió de si mateixa.

Com es presenta la campanya electoral?

Engrescadora! Percebem una gran quantitat de veïns i veïnes que ens fan confiança i que volen a Esquerra dins l’Ajuntament. Nosaltres estem disposats a entrar amb força i plantejar des del primer moment un gir total a les accions (o manca d’accions) dels últims temps. Hem de deixar de perdre oportunitats si volem que Reus sigui protagonista en el futur que tots volem pels nostres fills o familiars.

Quins seran els eixos principals sobre els quals s’articula el seu programa electoral?

Les persones, les persones i les persones. Polítiques d’ocupació, promoció turística, defensa del sistema públic sanitari, cultura, educació, acció social... tot amb l’objectiu d’assolir una bona qualitat de vida pels reusencs i reusenques. Quan pots ser feliç? Quan estàs sa, tens feina, vius en un entorn net i tens els serveis bàsics ben coberts... 

Podria avançar més actuacions concretes que han pensat per la ciutat?

Sí, l’eix entre el nou centre comercial de La Fira i el centre de la ciutat, l’increment d’oferta de formació professional per adaptar-se a demandes de mercat, les bonificacions a empreses i autònoms... són moltes les idees, el que cal no és saber-les totes, el que cal és oferir-nos a treballar per assolir-les els propers quatre anys. Per altra banda també tenim molt clar que cal anar més enllà de les competències pròpies de l’Ajuntament per resoldre alguna de les principals necessitats de la ciutat. Aquestes són les qüestions que cal resoldre des de la bona política, incidint allí on calgui per tal d’aconseguir el màxim benefici per la ciutat i el territori proper.

L’aparició de noves formacions polítiques fragmentarà més el pastís electoral. Com veuen aquesta situació?

És normal. Les persones volem governs propers i això de vegades no ha estat ben resolt pels partits. No obstant això, realment crec que és una resposta poc encertada perquè pot desembocar en una situació de difícil governabilitat per la ciutat, i això fóra imperdonable. 

Amb qui pactaria Reus Esquerra Nacional?

No ens ho plantegem. Nosaltres ens preguntem quins partits estaran disposats a realitzar polítiques socials d’esquerres i sobiranistes si volen pactar amb la nostra coalició.

Creu que els votants veuen les eleccions en clau municipal o, que pel contrari, votaran en clau nacional? Quina repercussió tindrà?

No són unes eleccions municipals normals, i això crec que tots els partits (tret d’algun puntual) ho saben. Serà molt important el paper que tinguin les forces independentistes en el camí a fer pel setembre i després. He dit més d’un cop que, sense voler ofendre d’altres formacions, nosaltres representem EL partit independentista, per tradició i per oportunitat de país està clar que som protagonistes principals. 

Què aportarà Noemí Llauradó i Reus Esquerra Nacional a Reus?

Esforç, ideals, constància, seny i sobretot saber-me representant de les persones que ens facin confiança. Com a funcionària sempre he estat al servei de la ciutadania, i això no canviarà com a política.

Finalment, per què els ciutadans han de votar la seva formació i no una altra?

No haig de dir què han de fer. Crec que per molt de fum i anuncis que es posin, les persones són més intel·ligents del que molts pensen. Nosaltres representem per una banda un partit amb història i experiència i per l’altre l’empenta d’una llista àmplia, nova i il·lusionada que estima Reus i Catalunya; a partir d’aquí els reusencs i reusenques tenen la paraula.

 

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Ennuvolat, 20 °C
Current Conditions
Dia: 6:26 m   |   Nit: 9:20 t
72%     11.3 km/h     33.728 bar
Predicció
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIC Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIS Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIU Mín.: 18 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIC Mín.: 19 °C Màx.: 28 °C
publicitat