Francesc Vallès, candidat a l’alcaldia de Reus pel Partit Socialista de Catalunya

Entrevistes
Tipografia

- Per què Francesc Vallès decideix presentar-se com alcalde de Reus? 

Sempre he cregut que és en els moments difícils quan la gent ha de comprometre’s i fer un pas endavant. Els darrers anys han estat molt durs des de molts aspectes. Primer, per la situació de crisi econòmica que han patit i estan patint molts ciutadans; després, perquè vam perdre les darreres eleccions i el projecte requeria un procés de renovació que tornés a donar respostes a la gent que durant molts anys havia confiat en nosaltres i ara ho havia deixat de fer; i, després, perquè jo sóc de Reus i em dol en l’ànima veure com la meva ciutat porta quatre anys perdent oportunitats, pes específic en el territori i lideratge. És necessari tornar a aixecar la ciutat i recuperar tot allò que estem perdent.

 Com es presenta la campanya electoral? 

Nosaltres venim treballant des de fa tres anys, fent reunions amb ciutadans, representants de diferents sectors, prenent nota de les necessitats reals i redefinint un projecte que els doni resposta. Ara, durant la campanya arriba el moment d’exposar la feina feta i explicar el nostre projecte de ciutat per als propers anys que dóna resposta a les inquietuds dels reusencs.

 Com descriuria la situació actual de la ciutat? 

Reus sempre ha estat una ciutat amb empenta i ambició, progressista i innovadora i mai s’havia oblidat dels seus ciutadans ni abandonat a la seva sort. Durant aquests darrers quatre anys, la nostra ciutat ha perdut gairebé tots aquests trets d’identitat perquè s’ha governat sense projecte, a cop d’improvisació i d’esquena als ciutadans. I quan un no sap on va ni té un horitzó ben definit, passa el que ha passat a Reus. 

Quins seran els eixos principals sobre els quals s’articula el seu programa electoral? 

Després de moltes reunions de treball, hem estat capaços, amb les aportacions de quasi 800 persones, d’articular un projecte del Reus que volem, en un esforç programàtic sense precedents. La nostra principal prioritat serà la generació d’ocupació. Hem de ser capaços de crear llocs de treball posant en valor els instruments que tenim, que són molts: aeroport, Mas Carandell, Hospital, Universitat..., i, sobretot, donar facilitats als emprenedors. Sense ocupació no hi haurà benestar, ni futur. Hem de fomentar també la participació dels reusencs en la presa de decisions, volem que els ciutadans tornin a ser protagonistes de la política i s’impliquin en el dia a dia de la ciutat.  Reforçarem també les polítiques de benestar social, educació, cultura i salut que durant els darrers anys han caigut en picat.

 Podria avançar altres actuacions concretes que han pensat per la ciutat? 

Impulsarem una finestreta única perquè muntar un negoci a Reus no trigui més de tres dies i bonificarem el 95% dels impostos als nous emprenedors durant el primer any d’activitat, ampliable a un segon si contracte aturats empadronats a Reus. També posarem en marxa un banc de llibres de text municipal per a les famílies amb manca de recursos, de forma coordinada amb les AMPES i els centres educatius. Doblarem els plans d’ocupació i impulsarem la sisena hora a les escoles públiques de la ciutat. Abaixarem el preu de les escoles bressol, que en cap cas superarà els 200 euros mensuals. Crearem el Consell de Salut per implicar la ciutadania en la presa de decisions en l’àmbit sanitari, crearem un nou espai de creació i producció cultural, etc.

 L’aparició de noves formacions polítiques fragmentarà més el pastís electoral. Com veuen aquesta situació? 

Nosaltres tenim les idees molt clares de cap a on ha d’anar Reus i quines decisions s’han de prendre per fer-ho. Ja hem perdut massa anys i ara ens cal un govern fort i estable, que pugui prendre decisions. Estem treballant per aconseguir una majoria forta perquè Reus no es pot permetre perdre més temps. I així enfocarem la campanya. Els ciutadans han de saber que amb aquestes eleccions s’hi estan jugant coses molt importants del seu dia a dia i que per això cal un alcalde amb la força suficient per poder prendre decisions que el beneficiïn.

 Creu que els votants veuen les eleccions en clau municipal o, que pel contrari, votaran en clau nacional? 

En les eleccions municipals el que s’escull és qui serà l’alcalde de la ciutat, quins seran els impostos que hauran de pagar els ciutadans, quins serveis rebran a canvi, les polítiques de dinamització econòmica i creació d’ocupació, polítiques socials... En definitiva, tot allò que contribueixi a millorar la seva qualitat de vida. Jo crec que això la gent ho té força clar de cara al 24 de maig tot i que pot haver qui se n’oblidi i aposti per altres prioritats que superen l’àmbit local.

 Quina és la ciutat que projecta el PSC? 

El Reus que volem pel futur és, en realitat, el Reus que ha estat sempre, una ciutat d’emprenedora, activa, creativa, vital, que generi les condicions per facilitar als ciutadans desenvolupar els seus projectes personals, empresarials, col·lectius i, en definitiva, els seus projectes de vida.

 Què aportarà Francesc Vallès i el PSC a Reus? 

Un alcalde compromès amb la ciutat, des de l’honestedat, el rigor i la vocació de servei. Dedicat a temps complet a la millora de la qualitat de vida dels seus ciutadans. Amb un únic sou i amb el compromís que si no aconsegueixo les fites que ens marquem per la nostra ciutat, no em tornaré a presentar. Els temps reclamen una nova forma de fer política, més propera i que doni resposta a les necessitats reals dels nostres veïns.

 Finalment, perquè els ciutadans han de votar la seva formació i no una altra? 

Perquè estem preparats, tenim  projecte i tenim equip. Perquè sabem què s’ha de fer i com s’ha de fer. Perquè crec que una altra ciutat és possible i que les coses es poden fer millor. Perquè m’acompanya un equip de persones profundament renovat, preparat i qualificat professionalment i amb la màxima sensibilitat social. Gent íntegra, honesta i amb vocació de servei públic que es dedicarà en cos i ànima a millorar el benestar dels ciutadans.

Perquè volem una ciutat més justa, més moderna i solidària per aconseguir que la gent sigui una mica més feliç al seu dia a dia. I perquè estarem al costat dels ciutadans, amb honestedat, mirant-los als ulls i prometent només allò que es pugui complir. 

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Ennuvolat, 20 °C
Current Conditions
Dia: 6:26 m   |   Nit: 9:20 t
72%     11.3 km/h     33.728 bar
Predicció
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIC Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIS Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIU Mín.: 18 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIC Mín.: 19 °C Màx.: 28 °C
publicitat