Juan Carlos Sánchez, candidat a l’alcaldia de Reus per Ciutadans

Entrevistes
Tipografia

 

Per què Juan Carlos Sánchez decideix presentar-se com alcalde de Reus?
Per responsabilitat. Crec en una nova manera de fer política, des de l’honradesa, el seny i la capacitat de treball. Reus necessita un canvi al seu Ajuntament amb polítiques que no excloguin ningú i que tinguin com a prioritat solucionar els problemes reals de la gent: baixar la pressió fiscal i ser facilitadors per als que volen generar llocs de treball, atendre les noves necessitats socials, actuar fermament contra l’incivisme, tenir una ciutat segura i amb estàndards d’excel·lència en quant a qualitat de vida. 

Com es presenta la campanya electoral?
És un repte apassionant en el què m’acompanya un equip de persones preparades i amb ganes de canviar allò que no funciona. Volem millorar Reus. Tenim poques setmanes per demostrar que apostar per Ciutadans és apostar pel seny i la responsabilitat. Però el 24 de maig no és la meta. Espero que el dia de les eleccions sigui l’inici d’una nova etapa en què Ciutadans ha vingut per quedar-se i treballar amb veritable vocació de servei públic.

Com descriuria la situació actual de la ciutat?
De resignació. Crec que l’alcalde s’ha resignat amb el “fem el què podem” i això no ens ho mereixem. Sempre es pot fer més. Ciutadans és il·lusió, esperança, futur. La política municipal no és només sanejar l’economia, cal anar molt més enllà. Cal refer el pressupost municipal en funció de les prioritats i pensar en les famílies, la gent gran, els joves... Nosaltres portem al programa propostes innovadores en economia, serveis socials, cultura, benestar...

Quins seran els eixos principals sobre els quals s’articula el seu programa electoral?
Basem la nostra proposta electoral en diferents eixos: la política econòmica per generar ocupació; la necessitat de refer el pressupost municipal; la voluntat de garantir el bilingüisme administratiu; la defensa de la capitalitat comercial de Reus; la transparència en la gestió municipal; l’especial atenció a la gent gran i les seves necessitats; el reforç de la policia de proximitat i la lluita contra l’incivisme; i l’atenció als barris i les urbanitzacions per garantir la millor qualitat de vida dels veïns de totes les zones de Reus.

La pobresa i l’ocupació són dues de les principals preocupacions pels reusencs. Quines propostes tenen per aquests àmbits?
Creiem que la millor política social és la creació de llocs de treball. Per això les polítiques econòmiques són una de les nostres prioritats i reforçarem el que s’ha fet fins ara per captar noves empreses a Reus que creïn ocupació. Facilitarem els tràmits als emprenedors i ajudarem a les empreses que contractin persones aturades de Reus.

Podria avançar altres actuacions concretes que han pensat per la ciutat?
Tenim plantejades actuacions en tots els àmbits de la gestió municipal. Com a exemple, vull destacar la creació d’una Taula de Promoció de Ciutat i d’una Escola de Comerç vinculada a la URV; la promoció d’una borsa de voluntariat social; o la gestió conjunta dels museus amb l’àrea de Promoció Econòmica, per atreure més visitants a Reus. 

L’aparició de noves formacions polítiques fragmentarà més el pastís electoral. Com veuen aquesta situació?
Reus ha d’estar per sobre de qualsevol partidisme. Si tenim la confiança dels votants i Ciutadans obté representació, el nostre compromís és ferm: primer la Ciutat i els reusencs. Donarem suport a les propostes beneficioses per a Reus, vinguin de la formació política que vinguin. Aquesta és la nova forma de fer política: deixar-nos d’etiquetes i prejudicis i remar junts en la mateixa direcció.

Creuen que es pot arribar a una situació d’ingovernabilitat?
Les eleccions són una oportunitat de canvi assenyat i de nous projectes. No s’ha de tenir por als canvis i a les noves formacions com Ciutadans. Si entrem a l’Ajuntament, treballarem amb fermesa. Qui vulgui sumar i treballar per la ciutat ens trobarà al seu costat. 

Amb qui estaria disposat a pactar Ciutadans?
Primer hem de guanyar-nos la confiança en forma de vots. Ara ens preocupa fer arribar el nostre projecte polític a tothom i que els reusencs tinguin l’oportunitat de votar-nos si els agrada el nostre projecte. Volem generar il·lusió i confiança. Ciutadans mai renunciarà ni hipotecarà ideologia, principis o valors a canvi d’un càrrec o una cadira. 

A què s’ha degut l’augment que està vivint Ciutadans a nivell estatal?
Som una nova manera de fer política, ja no serveix el de sempre. La societat ha evolucionat i els partit tradicionals no.

Creu que els votants veuen les eleccions en clau municipal o, que pel contrari, votaran en clau nacional? Quina repercussió tindrà?
No ens preocupa la clau en què es pugui votar perquè Ciutadans té el mateix programa marc i el mateix discurs a tot arreu. Som coherents i tant a Reus com a Catalunya o a la resta d’Espanya Ciutadans ofereix propostes modernes per racionalitzar les administracions públiques, executar polítiques d’estalvi i garantir els serveis socials bàsics a tothom.

Quina és la ciutat que projecta Ciutadans?
Volem un Reus integrador, emprenedor, obert, punt de trobada d’empreses, referent en cultura i sanitat, model de transparència i de bona gestió. Un Reus on tothom que hi visqui se senti orgullós perquè les coses funcionen bé. 

Què aportarà Juan Carlos Sánchez i Ciutadans a Reus?
Ciutadans Reus és un projecte format per persones compromeses i responsables, amb experiència al sector privat i públic, amb capacitat de gestió i amb la il·lusió, la motivació i la força d’un equip nou que té ganes de demostrar que la política pot ser diferent, sense ombres de corrupció, sense dirigisme i amb grans dosis de transparència i de sentit comú.

Finalment, per què els ciutadans han de votar la seva formació i no una altra?
Perquè tenim paraula i creiem en els compromisos contrets. Per què som espanyols, catalans i genuïnament reusencs i treballarem per tenir una ciutat forta dins una Catalunya motor d’Espanya, construint ponts i no fronteres.

 

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Ennuvolat, 20 °C
Current Conditions
Dia: 6:26 m   |   Nit: 9:20 t
72%     11.3 km/h     33.728 bar
Predicció
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIC Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIS Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIU Mín.: 18 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIC Mín.: 19 °C Màx.: 28 °C
publicitat