Sebastià Domènech, candidat a l’alcaldia de Reus pel Partit Popular

Entrevistes
Tipografia

 

Per què decideix Sebastià Domènech presentar‐se com alcalde?
Com a bon reusenc i com a regidor de l'Ajuntament de Reus des de l'any 2003 i tinent d’alcalde des de 2011, prenc amb molta il·lusió el repte de representar al meu partit en aquests comicis que cal mirar només pel bé de la ciutat, fer-la créixer econòmicament i pel benestar de tots els reusencs i reusenques. Volem recuperar l’orgull que Reus sempre havia tingut.

Com es presenta la campanya electoral?
Per a nosaltres esperem una campanya tranquil∙la, volem explicar el nostre projecte a tothom, amb l’únic objectiu de vetllar per la nostra ciutat. De fet ja ens estem reunint i trobant amb els diferents col∙lectius i associacions veïnals de Reus per tal que puguem conèixer de primera mà les seves demandes i crear una ciutat millor per a tots.

Com descriuria la situació actual de la ciutat?
Després de la situació econòmica delicada que s’ha viscut en general i, en concret al propi Ajuntament, sembla que a poc a poc la situació econòmica millora. La situació s’ha estabilitzat, però s’ha trigat en prendre decisions vitals, més reestructuraccions, cas Metrovacesa, Hospital... és a dir falta un nou impuls i tenir les prioritats més clares.

Quins seran els eixos principals sobre els quals s’articula el seu programa electoral?
Emprenedoria i incentivar a les empreses de la ciutat, fomentar l’ocupació; inversió en noves infraestructures i millores en l’urbanisme i, un tercer eix molt important, l’atenció a les persones, gent gran i famílies.

Podria avançar actuacions concretes que han pensat per la ciutat?
Agilització de l'atorgament de les llicències d'activitat per a l'obertura de qualsevol negoci així com la reducció de fins a un 50% dels costos administratius. Creació d'una macro àrea conjunta entre Promoció econòmica i Ocupació perquè les actuacions concretes en matèria de promoció de comerç i empresa a més de turisme i foment de l'oferta de polígons industrials vagi sempre lligada a la creació de llocs de treball així com a plans d'ocupació. A nivell de social, crear una unitat específica per a la lluita contra d’incivisme i una Policia de Barri, a més seguretat, més llibertat.

La pobresa i l’ocupació són dues de les principals preocupacions pels reusencs. Quines propostes tenen per aquests àmbits?
Establirem bonificacions fiscals per a joves emprenedors mitjançant la reducció d'impostos com IBI, escombraries i les taxes de llicència d'activitat i generarem Plans d'ocupació, en concret, un pla dotat amb 600.000 euros, dels quals el 50% provindrà de l'estalvi del no pagament de sous als regidors i de la reducció dels càrrecs de confiança en un 50%. També es continuarà ajudant a tot aquell que es trobi en situació de necessitat i que no pugui pagar subministres com l’aigua tal i com hem anat fent durant tot el nostre mandat.

Podria avançar altres actuacions concretes que han pensat per la ciutat?
També volem millorar la fiscalitat per al sector del comerç i l'empresa, promocionar tots els polígons industrials de la nostra ciutat, ajudar a la plena ocupació dels nostres mercats, tant el del carrilet com el central tant dins com les parades dels marxants etc... En quant a la nostra gent gran, creació de més places de residències i ampliació de les zones en cada un dels barris de Reus perquè practiquin l'activitat física per a un envelliment actiu. Desenvolupament en els terrenys annexos a l'estadi municipal, d’una residència, camps de futbol i altres disciplines de capital privat a través de concessió administrativa per al foment del turisme esportiu.

Quina és la seva valoració sobre el pacte de govern que van fer amb CiU?
L’inici del Pacte va ser, pel Partit Popular i des dels inicis, tot un acte de responsabilitat cap a la nostra ciutat ja que necessitava un govern fort i amb capacitat de prendre decisions. El nostre equip, amb sis regidors, han treballat intensament i durant aquests tres anys i mig s’han fet coses molt importants per la ciutat.

Com valoren el trencament d’aquest pacte?
El final del pacte, com ja he dit en altres ocasions, va ser molt negatiu sobretot per les formes ja que va ser el propi Alcalde que ens va trucar per telèfon des de Barcelona i el va trencar just abans de l’aprovació d’uns pressupostos cabdals per la ciutat. Per tant, tot i que el conjunt del Pacte és bo i sempre pensant en Reus, al final, l’Alcalde Pellicer ens va decebre.

I la gestió municipal que s’ha fet després del trencament?
Tot allò que ja nosaltres havíem aprovat i posat en marxa ha tingut una línia continuista, en principi, sense cap contratemps ni dificultat, pel què sabem i hem estat responsables amb l’Ajuntament i la seva gestió en decisions cabdals com els pressupostos de les empreses municipals. Tot i que evidentment, no és el mateix tenir un regidor que porti una àrea que ara, aquest mateix, en porti dues.

L’aparició de noves formacions polítiques fragmentarà més el pastís electoral. Com veuen aquesta situació?
Per a nosaltres és bo que hi hagi com més diversitat millor, és propi d’una societat democràtica. En aquest sentit, està clar que el pastís estarà més repartit, tot i que nosaltres creiem que el nostre electorat és un dels votants més fidels.

Creuen que es pot arribar a una situació d’ingovernabilitat?
Ho veiem difícil, per què creiem que, per sobre de tot, per la resta de partits i igual que per a nosaltres, la prioritat ha de ser Reus i els seus ciutadans i no pensar en Barcelona ni en Madrid.

Amb qui estaria disposat a pactar el Partit Popular?
Com ja li he dit, nosaltres només mirem per la ciutat, no mirem més enllà, ens interessa el benestar dels reusencs i reusenques. En aquest sentit, pactarem amb qui ofereixi un govern com Reus es mereix i estem oberts a qualsevol opció política, tot i que també és normal que amb alguns partits ens serà difícil pel tarannà propi de la formació.

Creu que els votants veuen les eleccions en clau municipal o, que pel contrari, votaran en clau nacional? Quina repercussió tindrà?
Crec que les eleccions municipals, són dels comicis que menys reflecteixen la intenció de vot dels ciutadans a les catalanes i a les generals doncs els veïns i veïnes volen solucions als seus problemes del dia a dia, allò més proper.

Quina és la ciutat que projecta el Partit Popular?
Projectem una ciutat moderna i dinàmica que ens col∙loqui a la vanguardia comercial, empresarial i turística, gestionada des de l’ eficàcia, austeritat i la responsabilitat amb ganes de fer coses, de portar Reus al món a través d’esdeveniments culturals i esportius i, una ciutat que vetlli pels seus emprenedors i que ajudi a les empreses a créixer així com també és, per a nosaltres, una prioritat el benestar de les persones, petits, grans i famílies.

Què aportarà Sebastià Domènech i el PP a Reus?
Aportem il∙lusió, experiència i moltes ganes de treballar per la nostra ciutat. I, sobretot, responsabilitat. Ara ja hem estat al govern de la ciutat i els reusencs i reusenques sabran valorar la nostra feina.

Finalment, per què els ciutadans han de votar la seva formació i no una altra?
Els ciutadans han de votar el que vulguin, però des del Partit Popular creiem que amb l’exemple d’aquests tres anys i mig que hem estat al govern, hem demostrat la nostra capacitat de treball, responsabilitat i sobretot hem posat Reus, per davant de qualsevol interès personal o polític.

 

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Ennuvolat, 20 °C
Current Conditions
Dia: 6:26 m   |   Nit: 9:20 t
72%     11.3 km/h     33.728 bar
Predicció
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIC Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIS Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIU Mín.: 18 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIC Mín.: 19 °C Màx.: 28 °C
publicitat