Podem Reus: "Hi ha persones que es van aproximar a nosaltres només per rèdit polític"

Entrevistes
Tipografia

Fa un any vostès van decidir que no es presentaven a les Municipals

Vam plantejar una agrupació d’electors a formacions com la CUP, Esquerra Unida o De Nou Reus. La creació d’uns espais comuns en un mes i mig és molt complicat i tampoc volíem que al final es tractés d’un espai de negociació de quotes sense parlar de programes.

Quants regidors li auguraven les enquestes, en cas d’haver pres part dels comicis?

Un estudi que tenia Convergència ens atorgava cinc regidors. En tot cas, cal tenir en compte que durant aquest temps hem vist que hi havia gent que s’havia aproximat a Podem per obtenir un rèdit polític. Ara la cinquantena de persones que quedem actives estem pel projecte.

Parlem de la ciutat. Han plantejat a Pellicer que se sotmeti a una moció de confiança

Vam dir que si realment ell creia que la feina que havia fet era correcta, s’havia de presentar davant del Ple i donar opció de saber si tenia la confiança. Creiem que el resultat hauria estat sorprenent. La CUP va tenir a les seves mans l’oportunitat de liderar un nou govern, però no ho ha fet. Nosaltres en el seu cas hauríem intentat buscar un pacte de governabilitat. 

Pactar amb qui vostès anomenen la vella política, com el cas de BComú amb el PSC a Barcelona?

És una cosa que has de meditar quan arribes. És diferent si surts amb una posició de superioritat quan vas a pactar el programa. El problema de la vella políticaés que no sabem si estaria disposada a voler buscar el consens amb els nouvinguts. 

Vostès han qualificat l’acord CiU-Ara Reus de ‘compra de regidors’

Quan tanques un pacte amb un partit és perquè hi ha un programa darrere. La visió és que això no ha succeït, hem assistit a l’operació de compra d’un regidor per tenir un vot més. 

I el paper d’Esquerra?

Ens ha sorprès el canvi de rumb, el Procés ha fet que deixin de costat les polítiques socials. 

En tot cas, a ERC el factor sobiranista li ha fet recuperar la presència a l’Ajuntament i ara també forma part del Govern

Creiem que va ser un traspàs de vot municipal de CiU a ERC perquè la gent creia que era millor donar suport al Procés a un partit amb una línia social. 

Vostès estan en desacord amb el procés de Participació Ciutadana

El reglament no es toca des dels anys vuitanta i el volem canviar. No pot ser que hagis de fer mil malabarismes per formular una pregunta al Ple o assistir a la teatralització de la participació en l’ordenança de civisme, ja que no s’ha involucrat als veïns. Hi hauria d’haver assemblees veïnals per districtes on es parlessin de les problemàtiques. 

Aquest paper però no l’assumeixen les Associacions de Veïns?

Són una franja d’espai més limitat i no busquem un espai de representativitat puntual. Busquem reunions on també hi participi l’Ajuntament i on les decisions puguin ser influents. També detectem un problema amb les entitats. 

Quin?

Hi hauria d’haver un equip que s’encarregués de tenir un contacte continu amb elles. Necessitem pressupostos participatius, de vegades la decisió de donar a tu 1000 o 2000 es fa en funció d’una decisió política i no per projectes. Les entitats no han d’assumir les obligacions que té el propi Ajuntament a través de les seves regidories.  

Quin diagnòstic fan en qüestions com l’habitatge?

Tenim gent en llista d’espera que no pot accedir a pisos socials perquè diuen que no compleixen una sèrie derequisits! Necessitem una sortida ocupacional per la persona a la qual s’està desnonant. 

Com afavoririen vostès la creació d’ocupació?

Calen plans reals. La borsa de Mas Carandellno funciona bé, el volum de personal que es necessita a Reus és molt més alt del que surt a través d’aquesta. El teixit laboral el crea la petita i mitjana empresa, cal baixar impostos perquè es pugui afavorir la contractació. L’emprenedoria no passa per posar preus inassequibles als vivers d’empreses. 

Han plantejat la necessitat de donar un ús a l’antic Hospital. Quin?

Ens han dit que ja se li donen usos. Però és que la Comissaria de Proximitat només ocupa 20 m2! Nosaltres havíem plantejat fer un banc d’entitats, ja que n’hi ha moltes que comparteixen espais en Centres Cívics. 

Amb quines perspectives afronten les eleccions del 26-J?

Sortim en una bona posició. Volem millorar els resultats per demostrar que hem anat assumint una quota de vots. Som la única força que podem desencallar el tema del referèndum i mai hem dit que la consulta sigui una línia vermella. 

 

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Ennuvolat, 20 °C
Current Conditions
Dia: 6:26 m   |   Nit: 9:20 t
72%     11.3 km/h     33.728 bar
Predicció
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIC Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIS Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIU Mín.: 18 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIC Mín.: 19 °C Màx.: 28 °C
publicitat