Vicent Pallarès, director de l'aeroport de Reus: "Les connexions estatals són una assignatura pendent"

Entrevistes
Tipografia

Amb quines previsions de passatgers i vols s’encara la temporada d’estiu, que acaba de començar fa pocs dies?

Amb moltbones perspectives. Hi ha previst un augment dels seients ofertats per les companyies del 20% respecte l’any passat. Es preveuen 28 destins a 8 països diferents.Destaca també un creixement en la touroperació tradicional britànica. L’estela que ha deixat Ryanair l’està aprofitant Jet2.com, que aquest estiu creixerà un 53% al nostre territori. També cal ressaltar la consolidació i el creixement del mercat rus.  

Reus ha estat un dels aeroports, conjuntament amb Girona, que ha vist més reduïda la seva activitat en els darrers anys.

Es tracta d’un canvi de posicionament estratègic de la principal companyia que teníem, Ryanair, tant en un aeroport com en un altre, i això ha implicat una davallada de passatgers. Però qualitativament seguim reforçant la operativa de touroperació i treballem en la diversificació de mercats,apostant pel rus o l’holandès.  

En aquest sentit, considera que hi va haver una excessiva dependència de la companyia irlandesa en el seu moment?

La tendència d’aquesta companyia ha estat la de reduir vols i freqüències, especialment en temporada d’hivern. Ryanair ha considerat estratègic apostar per Barcelona. Al final, l’aeroport és una infraestructura posada a disposició d’un territori i de les companyies aèries, que són empreses privades i treballen el seu negoci on consideren oportú. 

Si més no, el fet que Ryanair recuperi tres rutes (Liverpool, Bristol, Glasgow) els fa ser optimistes perquè l’aerolínia torni a apostar per Reus? 

Sempreésimportant que una aerolíniacreixi, és un indicador d’activació de l’economia idelsllocs de treball que genera al territori. 

Finalment no s’ha materialitzat la connexió ambParís Orly.Hi ha previstaalguna nova connexióinternacional la temporada vinent, més enllà de les existents? 

Les companyies decideixen operar segons les seves demandes, com ha passat en el cas de París. En tot cas, són les pròpies companyies qui anuncien les noves destinacions, nosaltres no ens anticipem. Hem de ser optimistes i pensar que tindrem noves rutes. 

A nivell nacional, l’única ruta, que connectava amb Palma de Mallorca, es va cancel•lar fa un any.S’ha treballat amb nous operadors per recuperar-la?

No hi ha cap companyia interessada actualment per oferir la connexió amb Palma, és una assignatura pendent. Cal que una aerolíniahi aposti i vegi una rendibilitat en els vols.

Hi haurà a curt termini noves destinacions estatals?

Nosaltres som la plataforma operadora, no prenem les decisions. Cal constatar, però, que la gent del mercat espanyol que arriba aquí ve amb cotxe propi o amb l’AVE. 

Coral Travel incorporarà enguany un tercer trajecte setmanal. La connexió Reus-Moscú segueix sent igual d’estratègica, tenint en compte la davallada turística d’aquest mercat en els darrers dos anys?

Que hi hagi trajectes d’aquest tipus és significatiu perquè l’aeroport és el portal natural de la Costa Daurada. Hi ha una curta distància entre l’aeroport i La Pineda i Salou i això és rendible pels touroperadors. 

Quin comportament ofereixen els diversos mercats?

El mercat britànic és el nostre mercat estrella, amb 550.000 seients ofertats, sense oblidar els més de 130.000 d’Irlanda. Bèlgica i Holanda aproximadament n’oferten uns 60.000. El mercat rus, casi 30.000, i Alemanya sobre els 20.000. Estem començant a treballar amb TransaviaHoland, que pot donar una nova activació al mercat holandès. 

Com qualificaria les inversions d’AENA a l’aeroport?

Han estat, són i seran tenint en compte que som una infraestructura amb una qualitat excepcional. Justament aquest any hem obtingut la certificació de l’aeroport i les inversions que es fan són per estar a primer nivell dels aeroports europeus i donar capacitat a la demanda existent. 

Fins a quin punt l’aeroport necessita tenir una política comercial i una gestió pròpia des del territori?

L’aeroport treballa conjuntament amb el territorides de sempre. Això es visualitza amb la Taula Estratègica, que és un dels elements diferenciadors i que ens fa més forts. Qualsevol col•laboració és important. 

Les institucions creuen en l’aeroport? 

Evidentment. En valoren la capacitat, la qualitat de servei i els nivells de seguretat i de professionalitat de Reus. 

Què fa singular l’aeroport de Reus dels altres?

És un aeroport que està a 8 minuts de tot el centre turístic de la nostra regió i està perfectament connectada amb la destinació final. 

Amb quins altres aeroports s’emmiralla el del Baix Camp?

La referència és el nostre dia a dia i la nostra millora contínua. No ens hem d’emmirallar en ningú i hem de treballar conjuntament agents públics i privats i donar capacitats als futurs creixements del territori. 

Com creu que Ferrari Land i BCN Worldmarcaran el futur de l’equipament?

L’aeroport està preparat i equipat per donar capacitat pels futurs creixements turístics. Qualsevol inversió i infraestructura i parc que generi trànsit ho veiem amb bons ulls. Actualment podem absorbir una demanda de 3 milions de passatgers. Quan estigui definit el projecte de BCN World, les companyies aèries i els operadors privats començaran a treballar amb nosaltres les noves oportunitats que es generin.   

Sense deixar de banda el futur, s’ha tornat a parlar d’un canvi de nom de l’aeroport, que pugui tenir l’afegit, per exemple, de Costa Daurada?

És un tema que no ha de decidir l’aeroport i no hi entrem. Les propostes han de sortir conjuntament de les institucions i ha de seguir un tràmit legislatiu. 

Reus és un aeroport segur ?

Tots els aeroports d’AENA són molt segurs. Totes les forces de seguretat treballen perfectament coordinades amb alts nivells de qualitat. S’incrementen els controls i el nombre d’efectius destinats a la seguretat.

Brussel·les ha aprovat un enduriment pel què fa al control dels passatgers. Considera que en nom de la seguretat ens trobem davantd’una pèrdua de llibertats? 

No entraré a valorar una decisió com aquesta. És una decisió que pertoca a les institucions europees, no pas a mi. 

Vostè porta 16 anys al capdavant del càrrec. Quin aeroport es va trobar en aquell moment, i quin balanç en fa ara?

No té res a veure, tant a nivell d’infraestuctures, mediambiental, d’eficiència energètica o certificació. S’ha adaptat a les noves exigències de la societat i dóna uns nivells de qualitat significatius i fa que tingui un impacte socioeconòmic, que supera els 200 milions d’euros, i això és un orgull. 

 

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Ennuvolat, 20 °C
Current Conditions
Dia: 6:26 m   |   Nit: 9:20 t
72%     11.3 km/h     33.728 bar
Predicció
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIC Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIS Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIU Mín.: 18 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIC Mín.: 19 °C Màx.: 28 °C
publicitat