Jordi Cervera, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Reus: “Estem treballant per acollir un altre esport dels Jocs del Mediterrani”

Entrevistes
Tipografia

Quins plans té per la societat Reus Esport i Lleure, societat que s’ha vist implicada en irregularitats?

Hi ha un equip humà increïble i hi fem confiança.La regidoria d’esports i Rellsapoden funcionar al mateix temps i no es pot tancar. És un actiu per la ciutat, més enllà del Pavelló Olímpic Municipal. Hi ha la intenció d’apostar per diversos esdeveniments esportius, recuperar el Torneig de Reus de Golf,  fer esports base de tot tipus,una gran prova de BTT i impulsar una Marató. 

Els clubs de futbol arrosseguen problemes econòmics, com el cas del CF Reus: impagaments als jugadors i el deute que vostès reclamen al club. 

Reclamem la quantitat de lloguer del camp i prou. Li demanem a la SAD que compleixi amb els seus compromisos. Ells s’han de posar al dia amb l’Agència Tributària i pagar a la ciutat. Ells han dit sempre, però, que volen pagar. 

En aquest sentit, vostè considera un error que el club tornés a ser una SAD?

En el seu moment la SAD ja va ocasionar pèrdues, i no volem que torni a succeir el mateix. El senyor Oliver, quan va prendre possessió, ja va dir que no deixaria cap bony al club. Suposo que ho complirà.  

Si el Reus assoleix l’ascens a Segona A, es traduirà en més suport econòmic per part del consistori?

El consistori farà el que ha fet sempre. Nosaltres fem una aposta per l’esport de base. No ens hem d’oblidar que a l’Ajuntament ara mateixhi ha unes prioritats en matèria social.  

Seguint amb el futbol, el CF Reddis, l’exfilial del CF Reus, està passant també per problemes i vostès hi han hagut d’intervenir. Perilla el futur d’aquest club? 

Hem fet un esforç per poder solucionar un tema puntual. No crec que perilli, però l’Ajuntament el que no pot fer és professionalitzar l’esport. L’ha de promoure de petits cap a grans, però no pagar nòmines en cap esport. 

La tresoreria també afecta el CN Reus Ploms, que negocia amb l’Institut Català de Finances el refinançament del deute. En quin punt es troba?

En quinze dies, aproximadament, tindrem notícies. Estarem al seu costat amb el que faci falta. En els propers mesos veurem quina és la línia que seguirà la nova junta.  

Parlem d’hoquei. Com veu l’actual Reus Deportiu?

Hi ha equips que fan cartera i no fan cantera. L’aficionat ha de valorar l’esforç que està fent amb gent de la casa.Si no es pot fitxar per diners, no es pot fitxar. 

Apostar per la cantera vol dir que costarà veure als roig-i-negres aixecar títols?

L’aficionat ha d’entendre que tot això té un procés. Crec que el partit amb el Vic de la Copa del Rei va marcar un punt d’inflexió. S’ha de donar temps al temps. 

Els equipaments esportius que disposa la ciutat són suficients?

La ciutat té prou instal·lacions per fer front a les necessitats del ciutadà. 

Des d’anteriors governs s’ha apostat per pistes esportives de petites dimensions. Es seguirà aquest model en aquesta legislatura? 

En preveiem una altra d’aquestes característiques a la zona de Mas Iglesias, de cara al 2018. 

Hi ha entre els seus plans el d’apostarper una piscina municipal? 

En aquests moments no. Un dia o altre, però, crec que s’haurà d’acabar fent una piscina descoberta.

Han plantejat donar-li altres usos a les piscines del Parc dels Capellans, més enllà de l’estiu?

En el programa electoralportàvem la ideaen de fer una mena d’auditori. Ara mateix, però, aquest tema no és prioritari. 

Reus serà subseu dels Jocs del Mediterrani l’any vinent.Amb el projectat poliesportiu d’El Molinet?

S’està estudiant. No és una cosa que estigui desestimada, però ara mateix està aturat. El que ara mateix contemplem en ferm són les reformes de l’Estadi de futbol i del Pavelló Municipal. Estem, treballant, a més, amb la idea de poder incorporar un nou esport a la ciutat en els Jocs, més enllà de la gimnàstica rítmica i del futbol. 

De quin es tractarà?

De moment encara no hi ha res tancat. El que sí puc avançar és que el CN Reus Ploms ha posat a la seva disposició les piscines. 

Un dels esdeveniments de referència a la ciutat és l’Olimpíada Escolar. Per què han decidit ampliar-la de dues a tres setmanes ?

Té molta demanda. Abans et trobaves amb un equip que perdia el primer partit i se n’anava ja cap a casa. Hem de fer que tothom jugui més i s’hi sentí còmode.  

Amb el Saloufest a la vista, l’Ajuntament es referma amb el compromís de no cedir l’Estadi Municipal? 

JC: Rotundament, sí. L’Ajuntament no hi tindrà cap relació i no es cedirà ni l’Estadi ni cap altra instal·lació municipal. 

 

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Ennuvolat, 12 °C
Current Conditions
Dia: 7:1 m   |   Nit: 8:47 t
78%     11.3 km/h     33.525 bar
Predicció
DIM Mín.: 11 °C Màx.: 18 °C
DIC Mín.: 11 °C Màx.: 17 °C
DIJ Mín.: 6 °C Màx.: 12 °C
DIV Mín.: 5 °C Màx.: 15 °C
DIS Mín.: 8 °C Màx.: 15 °C
DIU Mín.: 11 °C Màx.: 17 °C
DIL Mín.: 11 °C Màx.: 18 °C
DIM Mín.: 11 °C Màx.: 18 °C
DIC Mín.: 12 °C Màx.: 20 °C
DIJ Mín.: 14 °C Màx.: 22 °C
publicitat