Carles Pellicer, alcalde de Reus: "Reus ha estat sempre una ciutat de referència i això l'ha convertit en una de les més emblemàtiques del país"

Entrevistes
Tipografia

 

Quina valoració fa dels resultats de les eleccions del passat mes de desembre?
Els ciutadans van decidir democràticament a través de les urnes els seus representants que  projecten la diversitat i pluralitat de la societat. Les decissions democràtiques sempre les hem de respectar i valorar positivament.

Després del 20-D, com creu que ha quedat el mapa polític a Catalunya?
Els resultats han dibuixat un mapa polític molt complex que espero que els partits sabran gestionar amb la mateixa voluntad de pacte i col.laboració que estem demostrant a l'Ajuntament de Reus i al Parlament de Catalunya.

Davant dels resultats obtinguts, creu que és adient reformar la llei electoral?
Aquest debat s'ha de plantejar amb calma i en el si de les cambres legislatives, el Congrés i el Senat. Un debat que ha de tenir com a objectiu traslladar adequadament a les administracions públiques la voluntad dels ciutadans per defensar millor els interessos generals pel damunt dels particulars.

Ara parlem de ciutat. Quin és l’estat actual de Reus?
La ciutat manté el seu dinamisme històric, malgrat les dificultats econòmiques generals dels darrers anys patides per tots els municipis, que li permet continuar exercint el lideratge comercial i cultural i a l'hora consolidar-se com a destinació turística. Aquest dinamisme neix del caràcter emprenedors dels reusencs i les reusenques i de la força del teixit associatiu i empresarial de la ciutat.

Què creu que li manca (a Reus)?
Necessitem temps, constància, paciència i confiança per treure més i millors resultats del treball conjunt que estem realitzant des de fa mesos amb les entitats, les empreses i els ciutadans per reforçar la projecció i promoció de la ciutat. El treball compartit és el millor instrument per continuar avançant en la bona direcció.

Quina és la seva màxima prioritat?
La promoció i projecció de la ciutat i el desenvolupament socioeconòmic que aixó comporta per a tothom. Reus ha estat sempre una ciutat de referència i aixó l'ha convertit en una de les més emblemàtiques del país. Ara que comencem a superar poc a poc els efectes dels anys de gran dificultad, és el moment d'impulsar la ciutat en tots els àmbits. Hem de promocionar la ciutat però també hem d'atendre les necessitats de la gent que encara pateix i que té dificultad per sortir-se'n. Les persones són el nostre principal objectiu per millorar la seva qualitat de vida.

Com es projecta el futur de Reus?
Treballant de bracet amb tothom que busqui l'interès general de la ciutat. En aquest cas l'Ajuntament ha de ser l'interlocutor de totes les persones, empreses i institucions que volen el millor per Reus. És des del diàleg i el treball conjunt que avançar cap el futur de tots i per a tots. El futur passa per aprofitar les potencialitats de la ciutat, buscar-ne de noves i jugar un paper destacat i ambiciós en el territori i en la seva projecció internacional.

Com valora el seu mandat?
Portem només vuit mesos d'aquest nou mandat i amb un govern en minoria però la meva impressió és positiva. S'ha consolidat la millora de la situació econòmicofinancera de l'Ajuntament, s'ha mantingut el nivell de prestació de serveis als ciutadans i s'ha fet un pas endavant en la projecció de la ciutat. El camí no ha estat fàcil però l'esforç i dedicació constant de tots els regidors i de tots els tècnics municipals està donant el seu fruït. Hem de continuar treballant.

I el paper de l’oposició?
Després d'uns primers mesos complexos per la nova composició del consistori amb set grups municipals, considero que  govern i oposició hem contribuit a generar finalment un bon clima de diàleg i treball compartit, posant els interessos de la ciutat pel damunt de tot. Aixó és el que ens exigeixen els ciutadans.

Quin és el seu compromís amb la ciutadania?
Treball, treball i més treball. És el meu compromís com Alcalde i també el de tots els regidors i regidores, estiguin al govern o a l'oposició.

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Ennuvolat, 20 °C
Current Conditions
Dia: 6:26 m   |   Nit: 9:20 t
72%     11.3 km/h     33.728 bar
Predicció
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIC Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIS Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIU Mín.: 18 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIC Mín.: 19 °C Màx.: 28 °C
publicitat