El Rei Carnestoltes i la seva Concubina: "La funció dels reis del Carnaval és estar amb la gent"

Entrevistes
Tipografia

 

Com es va decidir qui seria el Rei i la Reina del Carnaval?
Es va sol·licitar l’any passat i mitjançant una votació de l’assemblea de les colles es va decidir que ho féssim nosaltres.

Quan comença el vostre regnat?
Oficialment aquest dijous, 4 de febrer. Apareixerem després que ens hagin invocat. Hem preparat un espectacle basat en la jungla. Fa mesos que estem treballant perquè tot surti bé. Heu de pensar que, a banda dels assajos, hi ha paperassa, permisos...

Preparats per aquests dies de disbauxa?
Són molts actes en pocs dies, i combinar-ho amb la feina és difícil. Procurarem fer-ho el millor possible.

Què representa ser Rei i Concubina?
És una feinada. Però estem molt contents. És cert que quan veus la feinada que comporta tot això t’ho penses una mica. A banda que, quan acaba carnaval, estem esgotats.

Enguany, la vostra presència serà major. Això augmenta la responsabilitat?
Sí. Volem que la gent sàpiga que és Carnaval. Els nens han de veure que és una època festiva i també ho han de viure. No és només aparèixer dijous. La funció dels reis del carnaval és estar amb la gent i a tots els actes possibles.

Què es necessita per a ser Rei i Reina del Carnaval?
Moltes ganes i, sobretot, molt de temps. S’ha de voler passar-s’ho bé i aconseguir que la gent gaudeixi.

Alguna novetat?
Enguany volem recuperar les visites a les escoles de la ciutat. A banda hem introduït novetats en el format de l’espectacle. Serà diferent del que s’ha fet fins ara. Hi haurà dos escenaris.

Heu dedicat molt de temps a la preparació?
Sí. Fa uns quants mesos estem preparant-ho perquè tot surti perfecte.

Podeu parlar dels vestits?
L’únic que podem dir és que són lleugers i atrevits. Anem amb molt poca roba i moltes plomes. És quelcom molt atrevit en aquestes festes. 

A qui us agradaria veure disfressat?
A l’alcalde Carles Pellicer, sense dubte. I també seria divertit veure a tots els regidors disfressats. Seria curiós i anecdòtic veure’ls pels carrers de la ciutat. 

Voleu donar algun missatge als reusencs i reusenques?
El carnaval no només és festa. És quelcom més. Volem inculcar una nova visió i començar a canviar el concepte. I això s’aconsegueix amb la voluntat de les colles. S’ha de saber lluir el carnaval, treballar les carrosses, els vestits... Hi ha altres municipis que ho fan. Busquem l’originalitat, sortir dels estàndards.

També ens agradaria que es donessin premis. L’essència del carnaval de Reus s’està perdent i hem de pensar cap on hem d’enfocar aquesta festa. El carnaval és ball, és passar-s’ho bé. El bonic és veure que la gent ho gaudeix i participa de la festa. Volem evitar la imatge “bruta” del Carnaval. Apostem per un carnaval diferent, sa i divertit.

En el sentit més carnavaler, què li manca a Reus?
Involucració per part del públic. La gent és bastant freda perquè sempre veuen el mateix. S’han d’oferir coses noves. En aquest sentit s’hauria de fer una reflexió. La gent demana a crits un canvi, vol espectacle. Falta ‘chispa’ al Carnaval de Reus. Enguany amb un pressupost molt petit hem fet una molt bona feina. És possible fer-ho.

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Pluja forta, 6 °C
Current Conditions
Dia: 6:58 m   |   Nit: 8:49 t
94%     29.0 km/h     33.559 bar
Predicció
DIJ Mín.: 6 °C Màx.: 11 °C
DIV Mín.: 5 °C Màx.: 16 °C
DIS Mín.: 7 °C Màx.: 15 °C
DIU Mín.: 11 °C Màx.: 16 °C
DIL Mín.: 9 °C Màx.: 18 °C
DIM Mín.: 9 °C Màx.: 20 °C
DIC Mín.: 10 °C Màx.: 19 °C
DIJ Mín.: 11 °C Màx.: 20 °C
DIV Mín.: 12 °C Màx.: 21 °C
DIS Mín.: 12 °C Màx.: 25 °C
publicitat