Sebastià Domènech, portaveu del PP a Reus: "Deixem les idees partidistes i treballem junts per a millorar la qualitat de vida dels reusencs"

Entrevistes
Tipografia

- Quina valoració fa dels resultats de les eleccions del passat mes de desembre?
Les últimes eleccions generals han donat un clar vencedor: el PP, és cert que amb una baixada important, però també és cert que amb una clara diferència amb el  segon partit, el PSOE que ha obtingut el pitjor resultat de la seva historia.

Els partits que es presentaven  com a noves alternatives han quedat molt per sota de les seves expectatives i amb aquests resultats, si volem estabilitat per als propers anys, serà imprescindible que els partits grans demostrin la seva responsabilitat i posin per damunt els interessos nacionals envers els seus propis.

- Després del 20-D, com creu que ha quedat el mapa polític a Catalunya?
Si a les últimes eleccions al Parlament ja va quedar clar que a Catalunya hi ha una majoria que no vol la independència,  ara, a les eleccions generals, això s’ha reafirmat. 

A Catalunya els partits emergents han obtingut un millor resultat que a la resta d’Espanya, això ens vol dir alguna cosa: la gent està cansada del debat sobiranista i demana al polítics que es preocupin del que és realment important. Aquest és el nostre missatge tot i que potser no l’hem sabut transmetre als votants.

- Davant dels resultats obtinguts, creu que és adient reformar la llei electoral?
Ara, per primera vegada, podria donar-se el cas que el partit que guanya les eleccions  sigui qui no governi i que amb un futur  es formi una unió de partits que no tenen cap altra cosa en comú que  anar contra el  partit més votat. Per això, crec  que s’hauria de reformar la llei electoral per establir una segona volta o premiar al partit guanyador amb més diputats, com es fa a molts països del nostre entorn.

- Creu que amb d’independentisme s’ha produït una fractura social? 
És evident que amb el discurs  que s’ha portat des del Govern de Catalunya, i per part d’alguns mitjans de comunicació afins al “procés”, han aconseguit traslladar el debat al carrer, a la feina i a les famílies, provocant una clara fractura social. Per tornar a crear una bona convivència entre tots, el primer que han de fer els dirigents que ho han provocat és dedicar els seus esforços en la millora de vida dels catalans. Ho poden fer, tenen els mitjans tant econòmics com humans per fer-ho i deixar de culpar l’altre dels problemes que ens afecten.

- Ara parlem de ciutat. Quin és l’estat actual de Reus?
Reus porta des del passat mes de maig amb un estat de paràlisi. La ciutat no avança en els grans reptes que té. Les infraestructures (estació de Bellisens, intermodal), un aeroport que baixa d’usuaris, un Pacte de Salut que no s’ha definit,  i no s’arriba  a acords amb  l’oposició. S’ha de fer un gran pacte per a la ciutat, deixem les idees partidistes i treballem junts per a millorar la qualitat de vida dels reusencs.

- Què creu que li manca a la ciutat?
Un govern fort, que pugui prendre decisions importants que Reus necessita, tal com comentava abans, que prioritzi l’atenció als usuaris de l’hospital i dels seus professionals i se’ls  doti de tots els mitjans per realitzar la seva tasca en el marc del Pacte de Salut. Hem de recuperar el lideratge comercial, turístic, esportiu i cultural que sempre havíem tingut. I que prengui la iniciativa.

- Com es projecta el futur de Reus? 
Reus ha estat la segona ciutat de Catalunya,  i ho podem tornar a ser: apostant per la tecnologia, el comerç, la innovació, la cultura, els esports... i per a tot això el primer que necessitem és un lideratge clar i un govern municipal fort, amb una estreta col·laboració amb la societat civil, tan potent a la nostra ciutat.

- Com valora el mandat de Carles Pellicer? 
L’alcalde es va trobar fa quatre anys amb una ciutat endeutada amb  una estructura municipal faraònica i sense control, i  amb el suport del Partit Popular vàrem dedicar els tres primers  anys  a posar ordre i sanejar els comptes i capgirar la situació. L’últim any de mandat amb el pacte ja trencat, i en minoria, va ser un any de pas per arribar les eleccions municipals, val a dir que tot i estar fora del govern vàrem votar a favor de les ordenances i pressupostos (una vegada més per responsabilitat) paraula que alguns no coneixen. Avui, el Govern Municipal viu dels redits d’aquell pacte polític i la prova més evident ha estat la no aprovació de les ordenances fiscals de 2016. 

- I el vostre paper com a oposició?
No em cansaré de dir que el Partit Popular a Reus sempre ha donat suport als grans projectes de ciutat amb una clara prioritat: els reusencs. Per a nosaltres l’àmbit de la confrontació política acaba el dia de les eleccions, després tenim clar que hem de treballar  perquè tots els reusencs puguin millorar les seves condicions de vida. Ens hem caracteritzat per fer una oposició constructiva amb el marc de la legalitat vigent, fet que mai perdrem com a referent.

- Quin és el seu compromís amb la ciutadania?
Nosaltres ja ho vam dir a la nostra campanya electoral i, així ho hem demostrat quan hem estat al Govern, primer les persones i la ciutat. Per això, volem més dotació pressupostària, per als serveis socials, plans d’ocupació, transparència amb la gestió i un diàleg clar i constructiu entre totes les forces polítiques, pensen sempre en benefici dels reusencs.

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Ennuvolat, 20 °C
Current Conditions
Dia: 6:26 m   |   Nit: 9:20 t
72%     11.3 km/h     33.728 bar
Predicció
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIC Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIS Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIU Mín.: 18 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIC Mín.: 19 °C Màx.: 28 °C
publicitat