Jordi Cervera, portaveu d’Ara Reus: “Els polítics ens hem de posar d’acord, en cas contrari estaríem enganyant als electors”

Entrevistes
Tipografia

 

Quina valoració fa de les eleccions del passat mes de desembre?
En aquest moment tenim el país  totalment travat. Amb els resultats obtinguts, podem dir que ha arribat el moment de fer política i arribar a acords, que és el que li falta al país.

Després del 20-D, com creu que ha quedat el mapa polític a Catalunya?
Tant en l’àmbit estatal, com a Catalunya, com al municipi, estem al mateix lloc. Hi ha moments que, quan el poble ja ha parlat, els polítics han d’arribar a acords i han de poder negociar per tirar endavant el municipi, la Generalitat o el país.

Dit això, ningú pot fer servir la seva ideologia i no respectar les altres. Els polítics ens hem de posar d’acord, en cas contrari estaríem enganyant als electors.

Davant els resultats obtinguts, creu que és adient reformar la llei electoral?
És totalment necessari, és el que es demana sempre. Nosaltres, per exemple, som un partit municipalista i la mostra és un motor; som un partit que ha votat mocions de tots tipus: del Partit Popular, d’Esquerra, de Ciutadans, de la CUP, de Convergència, Socialistes... La llibertat és essencial per un polític, però quan un ve marcat per Barcelona o per Madrid...

Amb l’independentisme s’ha produït una fractura social?
Totalment, el que passa és que en aquests moments importants es necessiten decisions molt importants, i la solució, ara per ara, no la té ningú. El que demana la gent és parlar d’altres temes que no sigui només la independència. Per exemple de sanitat, temes socials, plans d’ocupació... La independència no ho és tot. 

És evident que ara mateix no s’està parlant clar al ciutadà, i jo em quedo sorprès. Crec que molts haurien de fer el que ha fet el Senyor Baños, ell ha cregut que havia de dimitir, i ho ha fet per no enganyar a la gent. En aquest aspecte, crec que ho haurien de fer alguns polítics. Diguem que ja és hora que la classe política pugui sortir prestigiada i no pas desprestigiada. Aquí el que molesta és la gent que opina gratuïtament sobre situacions que són molt importants pel país. El que s’ha de fer és valorar, amb mesura, cap a on volem anar.

Ara parlem de ciutat. Quin és l’estat actual de Reus?
És una ciutat que encara no s’ha recuperat del govern en minoria. En aquest sentit, nosaltres volem col·laborar i apostar per donar una espenta a la ciutat que, en definitiva, és el que demana tothom.

Què creu que li manca?
Reus és una ciutat en el que la societat civil té un pes molt important. El que volem és recuperar aquesta societat civil que hi havia hagut sempre i, d’aquesta manera, poder desenvolupar els diferents programes que s’han engegat en aquesta legislatura. El que es necessita, de moment, és que totes les forces polítiques sumin i que s’involucri la ciutat.

Com es projecta el futur de la ciutat?
De futur immediat no en tenim, anem fent pas a pas, i fins que no hi hagi un govern compacte que pugui treballar amb tothom, doncs costarà més.

Quina valoració fa dels pressupostos de 2016?
Perquè es pugui fer una inversió de 3 milions d’euros s’han d’aprovar els pressupostos. Ara estem en converses per poder analitzar-los amb el departament econòmic de l’Ajuntament. Des del començament nosaltres farem les nostres propostes, perquè siguin analitzades, tal com vam fer al pressupost de l’anterior legislatura.

En aquest sentit, mirarem d’analitzar les partides i presentar-les perquè puguin estar aprovades per poder aprovar al pressupost.

Com valora el mandat de Carles Pellicer?
L’anterior mandat podríem dir que va ser fàcil per la majoria que va sumar amb el PP.

Pel que fa a avui dia, és un mandat més difícil, ja que està en minoria. Per tant, jo diria que la ciutat encara no ha començat a engegar els motors, i espero que ho faci ben aviat. Nosaltres posarem el màxim possible per ajudar a la ciutat, que és el que ens demanen els electors.
 
I el vostre paper com a oposició?
Des d’Ara Reus nosaltres vam fer un oferiment per entrar en govern. En aquest sentit vam agafar el guant quan vam dir que volíem col·laborar-hi. I de moment estem posant el negre sobre el blanc, ja que volem per arribar a bon acord. Nosaltres ajudarem al govern en tot el que sigui esports, plans d’ocupació, etc.

Volem ajudar a la ciutat, no ens lliga cap força i podem fer el que convingui per a Reus. Per això nosaltres volem involucrar-nos més, perquè ens preocupa la ciutat i ens preocupa Reus.

Un desig per aquest nou any?
Que es redueixi l’atur i, en el tema social, puguem arribar a tota la gent que ho necessita.

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Ennuvolat, 20 °C
Current Conditions
Dia: 6:26 m   |   Nit: 9:20 t
72%     11.3 km/h     33.728 bar
Predicció
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIC Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIS Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIU Mín.: 18 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIM Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
DIC Mín.: 19 °C Màx.: 28 °C
publicitat