Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils: “M’agradaria que aquest mandat es caracteritzi per la proximitat, el diàleg i la transparència”

Entrevistes
Tipografia

 

Camí Mendoza és alcaldessa de Cambrils des del passat més de maig. Des que ha assolit l’alcaldia, Mendoza té molt clara la ruta que ha de seguir la casa consistorial: ajudar als cambrilencs i cabrilenques que viuen a la ciutat, “pels quals cal treballar cada dia donant les respostes que esperen”.

 

L’alcaldessa, nostàlgica del patinatge artístic, espera que el seu mandat sigui amb seny, de proximitat i amb el suport dels ciutadans.

 

Quina valoració en fa dels mesos que porta a l’alcaldia?
En faig una valoració molt positiva. En aquests primers 100 dies hem treballat molt intensament per conèixer l’estat de la nostra ciutat, per tenir una radiografia de com està i quines són les prioritats dels cambrilencs i les cambrilenques, de la nostra gent. També hem posat els fonaments d’algunes de les actuacions que ja havíem presentat i que són pilars mestres del nostre mandat. I ho hem fet amb molt bona sintonia amb els nostres socis de govern, doncs només així construirem el Cambrils que tots volem. Ens esperen nous reptes i molta feina que afrontem amb il·lusió i moltes ganes.

Quina és la seva màxima prioritat com a alcaldessa?
La meva màxima prioritat, per damunt de tot, són les persones, els cambrilencs i cambrilenques que viuen a la nostra ciutat i pels quals cal treballar cada dia donant les respostes que esperen a les seves necessitats. M’agradaria que aquest mandat es caracteritzi per la proximitat, el diàleg i la transparència. El contacte amb la ciutadania està en la primera línia de la meva manera d’entendre la política.

Què és el que més li preocupa de Cambrils?
El que més em preocupa ara mateix és la situació de les persones aturades a les quals hem de dotar de recursos bàsics. Crec que és fonamental trobar les vies per tal d’arribar i donar respostes a aquells que pateixen.

Quin és el plantejament més urgent que necessita, ara mateix, el municipi?
El més immediat ha de ser enllestir el Pla de Mandat. Ja està molt avançat i esperem poder-lo presentar en els propers dies. En ell s’hi recolliran totes les actuacions previstes per als propers 4 anys, les línies que han de marcar el nostre funcionament i el futur del nostre municipi. El Pla de Mandat és una eina fonamental, un guió que ens ajudarà a planificar les actuacions i que dibuixarà cap a on volem anar i quin és el futur Cambrils que tots volem.

Està contenta amb el seu equip de govern?
Sí, hi ha bona sintonia i, per damunt de tot, una molt bona predisposició a deixar de banda allò que ens pot distanciar i a potenciar allò que ens uneix per tal de treballar amb un objectiu comú que és Cambrils.

Com van les coses amb l’oposició? 
Tenim una oposició variada, on es donen moltes singularitats. La nostra voluntat és escoltar el seu punt de vista i les seves propostes per millorar Cambrils.

Quan va arribar a l’alcaldia, vostè va deixar de tenir responsabilitats a la Federació de Patinatge. Ho troba a faltar?
I tant! El patinatge artístic ha format part de la meva vida durant molts anys i ho continuarà fent. Vaig deixar la presidència del Comitè Tècnic de Patinatge Artístic perquè el càrrec m’obligava a una dedicació gairebé total fora la jornada laboral i, tot i que ara no puc estar-hi implicada, mantinc el contacte amb esportistes, federats i amics.

Vostè es va imaginar mai que arribaria a ser alcaldessa?
El que sí li puc dir és que moltes vegades m’havia imaginat treballant per intentar millorar la nostra ciutat. Estava convençuda que era capaç de tirar endavant un projecte que em crec i pel qual hi estic compromesa. I el nostre projecte va agradar. D’aquí que els ciutadans hagin dipositat la seva confiança en nosaltres. Més que imaginar-me com una cosa o com una altra, tenia el convenciment d’ allò que era capaç de fer.

Què és el millor, i el pitjor d’estar al capdavant del consistori?
El millor és poder treballar per a totes les persones que viuen en aquesta ciutat. El pitjor  és no poder donar resposta a tothom perquè lamentablement els recursos són limitats. Amb tot, estem treballant per tal d’arribar cada cop a més gent i poder resoldre tot allò que preocupa als nostres veïns.

Com valora els moments polítics, en clau sobiranisme, que està vivint ara mateix la població catalana?
Amb gran orgull i satisfacció. Catalunya ha fet uns passos endavant que ja no tenen retorn. L’objectiu està clar i la meta és a prop. Catalunya s’ha d’autogovernar, som capaços de fer grans coses i moltes més que en podrem fer quan caminem sols. La societat catalana ha donat una gran lliçó de democràcia demanant de forma pacífica i amb un gran somriure que volem un canvi. 

Quin és el seu desig per a Cambrils?
El benestar de tots els cambrilencs i les cambrilenques. Per assolir-ho cal treballar per donar els serveis i resoldre les necessitats de tots els nostres veïns amb la qualitat necessària. Avançar i fomentar la recuperació econòmica del municipi ens permetrà recuperar aquest benestar tant necessari fent de Cambrils un referent al territori.

Com preveu el mandat ara que fa uns mesos que està a l’alcaldia?
Espero que sigui fructífer, amb cordialitat, seny i de proximitat,  que assoleixi els objectius i que aprovi amb nota per part de la ciutadania.

 

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Pluja forta, 6 °C
Current Conditions
Dia: 6:58 m   |   Nit: 8:49 t
94%     29.0 km/h     33.559 bar
Predicció
DIJ Mín.: 6 °C Màx.: 11 °C
DIV Mín.: 5 °C Màx.: 16 °C
DIS Mín.: 7 °C Màx.: 15 °C
DIU Mín.: 11 °C Màx.: 16 °C
DIL Mín.: 9 °C Màx.: 18 °C
DIM Mín.: 9 °C Màx.: 20 °C
DIC Mín.: 10 °C Màx.: 19 °C
DIJ Mín.: 11 °C Màx.: 20 °C
DIV Mín.: 12 °C Màx.: 21 °C
DIS Mín.: 12 °C Màx.: 25 °C
publicitat