Dúo Acrobatic Pack, la parella d’acròbates: “La nostra feina és molt sacrificada, ja que en molts moments ens hi juguem la vida”

Entrevistes
Tipografia

Dúo Acrobatic Pack és una parella d’acròbates formada per Elisenda Gómez i Xavier Estragués. La parella porta gairebé una dècada treballant junts en la companyia que ambdós van decidir fundar. Entrenar, treballar i actuar és el seu dia a dia. Ells mateixos confessen que el més complicat d’aquesta feina és la constància. No obstant, tots els esforços tenen la seva recompensa, ja que el públic, en general, aplaudeix sempre els seus números.

La parella, a banda dels projectes que tenen per endavant, va decidir provar sort amb el programa televisiu ‘Insuperables’, del qual hi van sortir per la porta gran. “Més d’un dia, quan sortíem a saludar havent acabat l’actuació, ens cridaven ‘insuperables’. Ara mateix la parella treballa en un projecte que, sense desvelar-nos res, asseguren que serà el més ambiciós que han dut a terme.

Qui és Dúo Acrobatic Pack?
Dúo Acrobatic Pack és un duo d’acrobàcies format per Xavier Estragués i Elisenda Gómez, campions de Pole Art (premi al millor espectacle d’acrobàcies de

Pole del món 2015), novena posició al World Championship 2014 i subcampions d’Europa 2014, especialitzats en acrobàcies de Pole, acrobàcies de terra “Balance Adagio” i acrobàcies aèries. Tot i que som una companyia sòlida des de fa molts anys, gràcies als premis obtinguts, Dúo Acrobatic Pack és una companyia de ressò també internacional.

Quants anys fa que treballeu junts?
Fa més de vuit anys que estem treballant junts i en farà també vuit que els dos vam decidir formar la nostra pròpia companyia. Dúo Acrobatic Pack és una empresa jove, dinàmica i emprenedora, sempre estem treballant per estar al dia i obrir-nos nous camins i horitzons.

La vostra feina requereix una molta preparació física. Quantes hores hi dediqueu al dia?
Efectivament. Entrenem cada dia, tant la tècnica d’acrobàcies com també altres tècniques com el Pilates i l’entrenament funcional que ens ajuden a estar en forma i millorar en l’àmbit tècnic. En total hi dediquem moltes hores. Requereix molt d’esforç. 

Abans de sortir a l’escenari, teniu algun “mania” o ritual especial?
Si. Abans de sortir a l’escenari sempre ens diem: “T’estimo. Molta merda”, i després ens fem un petó”.

Què és el més complicat que heu arribat a fer?
Cada cop que muntem un número nou intentem donar el màxim de nosaltres, a l’octubre estrenem un nou número de ‘straps’ on ens estem superant a nosaltres mateixos. Però de moment no podem desvelar-ne res.

Com reacciona el públic en veure cadascun dels vostres números?
Cada públic que ens veu és diferent. Però normalment a la primera figura ens aplaudeixen amb molt d’entusiasme. El que fem crida l’atenció i, per norma, sol agradar bastant. 

Teniu alguna anècdota que us agradaria explicar?
En tenim moltes i de tots colors, però potser la més divertida és quan, durant una actuació, en Xavier estava fent varies “carpes” - un pas on has de saltar, obrir-te de cames i tocar-te els peus amb les mans - i en cada pas que feia se li estripaven els pantalons. De fet, aquests pantalons els guardem de record.

Fa poc heu passat pel programa ‘Insuperables’. Com ha estat l’experiència? 
L’experiència va ser molt bona. Va ser el primer cop que vam actuar en un plató de televisió. 

Pel que fa al programa, hem de destacar la repercussió mediàtica que hem tingut gràcies a l’oportunitat que vam tenir. Més d’un dia, en acabar l’actuació i sortir a saludar ens criden Insuperables. Estem molt orgullosos i satisfets d’haver-hi participat. 

Què és el més difícil de la vostra professió?
La constància i la concentració que hem de tenir damunt de l’escenari. No ens podem permetre fallar, ja que en moltes ocasions ens hi juguem la vida.

Quins són els vostres projectes de futur?
Sempre tenim noves metes i aspiracions. De fet, ara mateix tenim un nou projecte entre mans, del qual no en podem parlar. Només podem avançar que és el projecte més gran, elaborat, ambiciós i esperat de Dúo Acrobatic Pack.

Quin és el vostre somni com a Dúo Acrobatic Pack?
No el catalogaríem com a somni, però so que ens agradaria molt poder actuar a ‘Las Vegas’.

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Pluja forta, 6 °C
Current Conditions
Dia: 6:58 m   |   Nit: 8:49 t
94%     29.0 km/h     33.559 bar
Predicció
DIJ Mín.: 6 °C Màx.: 11 °C
DIV Mín.: 5 °C Màx.: 16 °C
DIS Mín.: 7 °C Màx.: 15 °C
DIU Mín.: 11 °C Màx.: 16 °C
DIL Mín.: 9 °C Màx.: 18 °C
DIM Mín.: 9 °C Màx.: 20 °C
DIC Mín.: 10 °C Màx.: 19 °C
DIJ Mín.: 11 °C Màx.: 20 °C
DIV Mín.: 12 °C Màx.: 21 °C
DIS Mín.: 12 °C Màx.: 25 °C
publicitat