La cloenda de l'Any Gimbernat es celebrarà dilluns a Cambrils

Cultura
Tipografia

La setmana passada el Ple va nomenar fill predilecte el cirurgià cambrilenc


L'Any Gimbernat finalitzarà oficialment dilluns vinent. A les 19.30 hores, la Sala de Plens de l'Ajuntament de Cambrils acollirà l'acte de cloenda d'un any d'activitats per donar a conèixer i fer valdre el cirurgià cambrilenc.

La cloenda comptarà amb la participació de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Cultura, Josep Lluís Abella, i el doctor Pere Mestres, president del comitè organitzador. Per amenitzar l'acte, el duo de jazz de l'Escola de Música de Cambrils format per Joan Font i Jaume Ferrer interpretaran diverses peces musicals de l'època de Gimbernat.

L'Any Gimbernat va començar el 16 de febrer de 2016 amb la presentació del programa d'activitats. Des de llavors, s'han portat a terme nombroses iniciatives que han combinat, per una banda, la recerca sobre el personatge amb l'aparició de novetats biogràfiques importants i, per l'altra, la divulgació per a tots els públics i la realització d'activitats amb elevada rellevància acadèmica. En aquesta línia, s'han programat actes de caràcter evidentment mèdic, però també literari, històric, artístic, protocol·lari, científic, i fins i tot, turístic.

A més, la setmana passada el Ple Municipal va concedir a Antoni de Gimbernat el títol de fill predilecte de Cambrils, com a distinció de major categoria de l'Ajuntament per la seva trajectòria professional i la seva important contribució en l'avenç de la cirurgia a escala internacional.

Durant l'Any Gimbernat s'han portat a terme iniciatives que perduraran més enllà de la programació, com el bust cedit per la Universitat Complutense de Madrid que es va instal·lar a l'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat; la publicació dels treballs de recerca i les ponències de la jornada acadèmica al web, i un itinerari escolar dedicat a Gimbernat pels alumnes de 4t de primària.

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Parcialment ennuvolat (nit), 10 °C
Current Conditions
Dia: 6:58 m   |   Nit: 8:49 t
83%     6.4 km/h     33.627 bar
Predicció
DIJ Mín.: 6 °C Màx.: 11 °C
DIV Mín.: 5 °C Màx.: 16 °C
DIS Mín.: 7 °C Màx.: 15 °C
DIU Mín.: 11 °C Màx.: 16 °C
DIL Mín.: 9 °C Màx.: 18 °C
DIM Mín.: 9 °C Màx.: 20 °C
DIC Mín.: 10 °C Màx.: 19 °C
DIJ Mín.: 11 °C Màx.: 20 °C
DIV Mín.: 12 °C Màx.: 21 °C
DIS Mín.: 12 °C Màx.: 25 °C
publicitat