Or i rècord d'Europa per al selvatà Gerard Descarrega als 400 metres llisos dels Jocs Paralímpics de Rio 2016

Esports
Tipografia

Es tracta de la primera medalla en uns Jocs per a l'atleta i el seu guia, Marcos Blanquiño

Gerard Descarrega, l'atleta cec de 22 anys de La Selva del Camp, i el seu guia, Marcos Blanquiño, s'han proclamat campions paralímpics en els 400 metres llisos durant l'última jornada de competició dels Jocs Paralímpics de Rio, a l'Estadi Olímpic João Havelange. Es tracta de la primera medalla en uns Jocs per a l'atleta i el seu guia, que també han rebaixat la plusmarca europea a la final.

Descarrega i Blanquiño es van classificar per a la final després de marcar el primer temps de tots els participants en les sèries (50"53) i establir un nou rècord d'Europa de la distància. A la final, el van tornar a baixar una mica més, deixant-lo en 50"22.

Descarrega, que resideix i entrena des de fa anys al Centre d'Alt Rendiment de Madrid, millora així el resultat de Londres 2012, on va ser quart en la categoria T12 per a esportistes amb una petita resta de visió. En el Campionat del Món de Doha 2015, ja corrent al costat del madrileny Blanquiño, es van penjar la medalla de plata.

Després de recollir la medalla, Gerard Descarrega ha explicat que "per a nosaltres ha estat tot perfecte, hem fet el que havíem parlat, hem sortit una mica controlats per arribar amb una mica de gasolina al final i poder ser competitius i ha sortit tot la mar de bé". El triomf l'hi ha dedicat al seu avi i a la seva família, a la família d'en Marcos i "a tota la gent que ens ha estat donant suport".

Marcos, per la seva banda, ha reconegut que "quan estàs durant tant de temps entrenant per a aquest moment, moltes vegades has de gestionar aquests nervis perquè no et puguin superar en la competició. Hem sabut fer-ho bé, hem sabut gestionar-ho bé, hem donat el cent per cent, hem pensat en nosaltres i al final ha sortit el que teníem dins". També ha destacat que aquest triomf suposa també un rècord d'Europa i la millor "marca personal per Gerard de quan corria sol i veia".

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Solejat, 16 °C
Current Conditions
Dia: 6:29 m   |   Nit: 9:16 t
69%     11.3 km/h     33.796 bar
Predicció
DIC Mín.: 16 °C Màx.: 28 °C
DIJ Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIV Mín.: 17 °C Màx.: 26 °C
DIS Mín.: 16 °C Màx.: 25 °C
DIU Mín.: 17 °C Màx.: 24 °C
DIL Mín.: 18 °C Màx.: 23 °C
DIM Mín.: 17 °C Màx.: 23 °C
DIC Mín.: 16 °C Màx.: 23 °C
DIJ Mín.: 16 °C Màx.: 24 °C
DIV Mín.: 16 °C Màx.: 27 °C
publicitat